Nieuws - 9 april 2019   19:05 Inwoners van Mayrhofen: “We voelen ons niet meer veilig”

Door:

Mayrhofen is wel een van de grootste après-ski dorpen van de Alpen en daar is op zich niks mis mee, maar de bewoners zijn er niet heel happy mee. De inwoners van het dorp voelen zich niet meer veilig! 

Feesten en zuipen tot de zon opkomt, doodnormaal in het Oostenrijkse Mayrhofen! Het dorp heeft een aardige reputatie op weten te bouwen en hoewel dit al jaren loopt, zijn veel inwoners het nu toch wel een beetje zat.

“Het wordt ieder jaar erger en niemand durft er iets van te zeggen”, aldus een local tegenover de Tiroler Tageszeitung. De inwoners begrijpen ook dat ze afhankelijk zijn van toerisme, maar ze zijn alles behalve blij met hoe het toerisme zich de laatste tijd heeft ontwikkeld.

“Niemand doet er iets aan”, zegt de inwoner terwijl videos getoond worden van half naakte gasten die door de straten lopen, met grote speakers op het balkon staan en van dat zelfde balkon af staan te pissen. “De eigenaren van appartementen geven er niks om en de lokale bellen wel de politie, maar die doen er niks aan.”

Onveilig

Een andere inwoner stelt dat ze het gevoel heeft dat niemand de inwoners nog serieus neemt. “Het komt weinig in het nieuws waardoor mensen denken dat we overdrijven, maar we willen het ook niet publiekelijk rond blijven sturen.” Haar auto werd gestolen op oudejaarsavond door dronken bezoekers en diezelfde auto werd later verderop aardig gesloopt gevonden.

Wanneer die locals de dronken bezoekers ergens op aan proberen te spreken, dan krijgen ze vaak een grote bek terug en met een beetje pech mondt het uit in ruzie, waardoor de meesten hun mond gewoon dicht houden.

Petitie

Ongeveer 250 locals hebben inmiddels een petitie getekend waarin ze vragen om meer politie in het dorp en zeker rondom grote events als Snowbombing, als duizenden bezoekers in het dorp aanwezig zijn.

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

14 juli 2019

Zondag WTF #338

Weer een zondag dichterbij de wintermaanden, ook al duurt het nog erg lang. Het is chilltime met een bunch aan WTF voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was toch zomer? Met deze afkoeling gaan we bijna denken dat de winter er weer aan zit te komen. Anyway, het is chill time met de zondag WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws