Nieuws - 9 december 2017   13:11 ‘Irritatie rondom tourskiërs heeft het kookpunt bereikt’

Door:

Zo, harde woorden uit het Oostenrijkse Rosshütte Seefeld, waar de tourskiërs blijkbaar voor een aardige chaos aan het zorgen zijn. Het skigebied is het zat, als de tourskiërs niet snel anders gaan handelen dan gaan ze maatregelen treffen! 

“Er zijn veel klachten geweest van skiërs. Het kan niet zo zijn dat de tourskiërs met vier man breed de pistes gebruiken om omhoog te klimmen, roekeloos zigzaggen en hun honden overal los laten lopen,” aldus de directeur van het skigebied.

Seefeld staat juist bekend om zijn tourvriendelijkheid en dit gaat uiteraard gepaard met een aantal regels, waar de meeste tourskiërs zich ook netjes aan houden. Toch zijn er een aantal rotte appels die het voor anderen verpesten en de irritatie loopt nu zo hoog op, dat Rosshütte op het punt staat om maatregelen door te voeren om de situatie te sussen.

“Als de situatie niet verbetert, dan moeten we drastische maatregelen treffen. Dit willen we niet, maar als de ‘zwarte schapen’ het gedrag niet veranderen gaan ze het voor de rest verpesten.” Een bericht op Facebook heeft iedereen opgeroepen om zich fatsoenlijk te gedragen aangezien de klachten zich dus op hebben gestapeld en ze geven zelf aan dat dit echt een final warning is. Dit bericht is inmiddels al meer dan duizend keer gedeeld en het skigebied hoopt dan ook dat dit de situatie gaat verbeteren.

Overigens is er ook bij de tourskiërs zelf veel irritatie dankzij de ‘zwarte schapen’. Een berggids, die zelf aan het touren was in het gebied, kreeg het aan de stok met iemand die vond dat ze niet snel genoeg was en dus zo snel mogelijk aan de kant moest gaan. Verschillende bezoekers hebben al geroepen om een pistepolitie op te zetten in het gebied, maar die maatregel ziet Rosshütte nog niet zitten. “Liever met elkaar dan tegen elkaar,” aldus de directeur.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws