Nieuws - 25 juni 2015   15:20 Is het een ruimteschip? Nope, het is de nieuwe kabelbaan op de Mont Blanc!

Door:

Aan de Italiaanse kant van de Mont Blanc is een gloednieuwe lift geopend, de SkyWay Monte Bianco. Het hele zaakje heeft €110 miljoen gekost maar het is uiteraard een modern hoogstandje geworden!

De nieuwe kabelbaan gaat vanuit het Italiaanse Courmayeur naar de Punta Helbronner, een bergstation op 3.462 meter hoogte. Voor de Italianen is het een bijzondere lift, omdat het hier niet om een huis-tuin-en-keuken gondel gaat zoals in de meeste skigebieden! De Doppelmayer 3S is de laatste jaren erg populair, maar voor deze lift hebben ze toch een andere keuze gemaakt.

De gloednieuwe gondel is namelijk volledig rond, beschikt niet over stoeltjes en is constant aan het draaien tijdens de rit naar boven! Het overgrote deel van de gondel bestaat dan ook uit glas en ze hebben voor deze bijzondere opstelling gekozen zodat bezoekers een perfect uitzicht hebben op het gebied rondom de Mont Blanc.

Skyway Monte Bianco

Niet alleen de gondel zelf is bijzonder, ook de bijbehorende gebouwen springen in het oog! Het bergstation lijkt meer op een ruimteschip dat net geland is op de berg en is voorzien van een 360 graden panorama terras en een luxe restaurant met bar. De lift beschikt nog over een tussenstation genaamd Pavillon du Mont-Fréty en daar zijn veel meer voorzieningen te vinden, waaronder een grote conferentiezaal met plek voor 150 man, een botanische tuin, winkels en uiteraard ook een restaurant.

Skyway Monte Bianco

Skyway Monte Bianco is overigens niet bepaald een lift voor de gemiddelde skiër, omdat je geen toegang hebt tot pistes vanaf het bergstation. De lift geeft je wel de mogelijkheid om de epische backcountry gebieden van de Mont Blanc te ontdekken, maar verwacht hier geen lange geprepareerde stukken sneeuw! De focus lijkt dan ook vooral op de zomertoeristen te liggen en het bieden van een uniek uitzicht op de hoogste berg van het Alpengebied.

skyway3Conferentiezaal op het tussenstation

Het bouwen van de lift is overigens in 2012 begonnen en eind mei waren ze eindelijk klaar. De gondel is nu geopend voor het publiek en voor €45,-  heb je een retourtje tijdens het zomerseizoen. In de winter ben je €40,- kwijt voor een retourtje naar de top, een enkeltje kost €33,50 en voor €43,- heb je een dagpas. Wil je het hele winterseizoen met de lift naar boven kunnen? Dan ben je €450,- kwijt!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws