Nieuws - 20 mei 2019   11:41 Isabelle Hanssen tekent sponsorcontract bij Monster Energy

Door:

De gesprekken hebben een tijdje mogen duren, maar nu is de inkt toch echt op het contractuele papier gekomen. Daarmee mag Isabelle Hanssen het ook aan de grote klok hangen en rijdt ze voortaan voor de blikkengigant Monster Energy. Tijd om eens met de Nijmeegse Halfpipe skister te kletsen dus!

Een Energy Drink merk als sponsor fixen, het is voor menig jonge atleet een droom en voor Isabelle Hanssen is hij nu uitgekomen. We kregen dan ook enkel en alleen enthousiaste geluiden te horen toen we haar hier even over contactte. “Ja echt super stoked!” steekt Hanssen haar blijdschap niet onder stoelen of banken. “Het is voor mij heel bijzonder dat een merk zo groot als Monster Energy ervoor gekozen heeft om mij te ondersteunen en achter mij te gaan staan. Dit is voor mij weer een grote bevestiging dat ik op de juiste weg zit.”

Isabelle HanssenFotocredit: Halux Visions

Met de juiste weg bedoelt Hanssen de keuze om het afgelopen jaar geen wedstrijden te rijden, maar enkel op zichzelf en haar techniek te focussen. Een dappere zet die niet iedereen durft te maken. Grote vraag die opkomt is alleen wel: heeft het ook daadwerkelijk progressie opgeleverd die ze graag had willen zien? “Ik leg de lat voor mezelf vaak lekker hoog waardoor het soms moeilijk te zien is dat ik veel progressie heb gemaakt, omdat ik niet alles heb bereikt wat ik zou willen,” analyseert Isabelle Hanssen de afgelopen maanden. “Maar ik ben zeker tevreden met wat ik wel heb kunnen bereiken. Bij halfpipe ben je enorm beperkt met trainingsuren, waardoor je dus echt het beste moet maken van elke dag die je wel hebt. Voor mijn gevoel heb ik dat wel echt kunnen doen.”

Op persoonlijk vlak is er dus zeker vooruitgang en daar komt de samenwerking met Monster Energy dan nog even bovenop. De samenwerking, die in de zomer van 2018 al opgestart werd. Isabelle Hanssen: “Vorig jaar zomer werd ik benaderd door de teammanager van Monster of ik op gesprek wilde komen om te praten over een eventuele samenwerking. Na een superfijn eerste gesprek en gelijk een goede klik met de teammanager zat ik er heel positief in. Sinds 1 januari werken we nu samen en ik hoop dat dit alleen nog maar het begin is van een lange en mooie samenwerking,” vertelt de halfpipe skister, die met dit nieuwe contract Red Bull voor Monster Energy verruilt.

Isabelle HanssenFotocredit: Halux Visions

“Ik heb 4+ jaar in het Friends of Red Bull traject gezeten, alleen door de jaren heen veranderde er helaas weinig. Waar het bij Red Bull voor mijn gevoel nergens naar toe ging, heeft Monster wel mijn waarde ingezien. Maar ik heb in die jaren wel van alles geleerd van Red Bull en daar ben ik ze heel dankbaar voor.  Bij Red Bull is in de laatste jaren de focus alleen heel erg naar mainstream sporten gegaan en Monster zal altijd dicht bij de action- en extreme sports blijven, dat spreekt mij veel meer aan. Daarnaast worden een aantal mensen waar ik enorm naar opkijk in het skiën gesponsord door Monster zoals onder andere Cassie Sharpe en David Wise. Dit heeft Monster in mijn ogen enorm veranderd en kan ik het merk duidelijk zien voor wat het is: een super sick merk!” aldus Isabelle Hanssen. Trots op deze nieuwe sponsor mag ze dan ook zeker zijn, want hij gaat haar toch maar helpen om Isabelle’s persoonlijke doelen, zoals weer het wedstrijd circuit in te gaan, te verwezenlijken.

Te starten, komende zomer. “In juni ga ik naar een Halfpipe Camp in Les Deux Alpes in Frankrijk, 12 dagen daar trainen met Coach Katrien Aerts. Deze trip is helemaal gefocust op het leren van één specifieke trick. Daarnaast is de planning om augustus & september naar Nieuw-Zeeland te gaan, waar ik toestemming hoop te krijgen om te kunnen starten in de World Cup. Aankomende winter is nog een beetje een vraagteken, ik hoop in November al te kunnen trainen in Kaprun en ook zou ik deze winter graag willen starten in twee World Cups.” Zoals je merkt ligt het plan voor de komende maanden al op tafel en dat is iets waar we bij Isabelle niet raar van opkijken. En op de vraag welke Monster Energy smaak haar favoriet is? “De originele! Maar de nieuwe Mango Loco is wel extreem lekker!” lacht Hanssen.

Fotocredit uitgelichte foto: Halux Visions

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws