Nieuws - 12 maart 2020   15:05 Ischgl beëindigd skiseizoen wegens coronavirus, meerdere skigebieden gaan volgen

Door:

Gisteren werd bekend gemaakt dat Ischgl vanaf zaterdag twee weken gesloten zou zijn, maar inmiddels gaan de maatregelen verder. Vanaf zaterdag zit het seizoen er officieel op en gaan de liften dus ook niet meer opgestart worden. Meer skigebieden zouden kunnen volgen! 

Met de recente uitbraak in het Oostenrijkse dorp was er al geen houden meer aan en kon er niks anders gedaan worden dan het skigebied te sluiten. De maatregel geldt dus nu voor de rest van het seizoen en er kan op vrijdag de 13e nog geskied worden, maar daarna is het schluss.

Of er meer skigebieden gaan volgen is nu nog niet bekend, maar eigenlijk lijkt het een kwestie van tijd. “Het is ongeloofwaardig als het ene gebied alles af moet sluiten en het een dorp verderop nog wel door kan gaan”, aldus een woordvoerder van de TVB tegenover de Tiroler Tageszeitung. Vandaag komen de nabijgelegen dorpen Kappl, See en Paznaun bij elkaar om de situatie te bekijken en een beslissing te nemen. De kans is vrij groot dat er toch besloten wordt om ook deze skigebieden te sluiten, aangezien in ieder geval in Kappl al meerdere coronagevallen bekend zijn.

Tirol heeft overigens met meer dan 80 bevestigde gevallen inmiddels de grootste coronaproblemen in Oostenrijk en het is afwachten hoe de rest van de regio hiermee omgaat. Het wordt niet uitgesloten dat er nog grootschalige beperkingen gaan komen om de verdere uitbraak in te dammen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws