Nieuws - 20 oktober 2020   15:39 Ischgl gaat camera’s inzetten voor het houden van afstand en het nieuwe ‘veiligheidsconcept’

Door:

Dat Ischgl alles uit de kast moet trekken na de vernietigende conclusies uit het onderzoek, mag inmiddels duidelijk zijn. Dit seizoen gaan ze een nieuw ‘veiligheidsconcept’ introduceren, met onder andere camera’s om te kijken of iedereen afstand blijft houden! 

In het Oostenrijkse Ischgl willen ze deze winter écht geen gezeik meer hebben en dat is gezien de conclusies die nu getrokken worden ook niet heel vreemd. Het dorp staat er niet lekker op en daarom is Ischgl volle bak bezig met maatregelen die ‘veel verder gaan dan de officiële maatregelen’ zoals de overheid ze voorschrijft. Zo heeft Ischgl al aangekondigd een volledig testcentrum neer te zetten in het dorp, maar nu hebben ze dus een nieuw ‘veiligheidsconcept’ gelanceerd.

Big Brother

Ischgl is namelijk druk bezig om een alcoholverbod in openbare ruimtes in te zetten, wat samen met het gebrek van après-ski ervoor moet zorgen dat men elkaar veel minder op gaat zoeken deze winter. Om dit verbod in het dorp ook daadwerkelijk te handhaven én er voor te zorgen dat de afstandsmaatregelen ook écht nageleefd gaan worden, gaat Ischgl meer beveiligingscamera’s plaatsen en deze makkelijker toegankelijk maken voor de benodigde autoriteiten.

Op deze manier wil Ischgl groepsvorming voor kunnen zijn en mensen of direct aan kunnen spreken, of wanneer nodig zelfs boetes kunnen geven en zo de kans op nieuwe verspreidingen van het coronavirus tot een minimum beperken.

700.000 investering

De afgelopen weken heeft de uitbater van de skiliften, Silvretta Seilbahn AG, maar liefst €700.000,- geïnvesteerd in hygiëne en veiligheid, bovenop de maatregelen die het dorp zelf af treft. Zo zijn er complete vernevelingsinstallaties aangeschaft die gebruikt kunnen worden om gondels, stoeltjesliften en andere ‘veel bezochte plekken’ snel en efficiënt te kunnen desinfecteren, zijn er buffs voor iedereen beschikbaar die meteen als mond- en neusbedekking kunnen dienen en wordt er gewerkt aan een ‘groot informatieconcept’ om bezoekers in te lichten over de maatregelen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws