Nieuws - 3 maart 2021   14:52 Ischgl geeft de moed toch op, skigebied gaat dit seizoen niet meer open

Door:

Iets meer dan een week geleden was Ischgl nog vol met hoop en wilden ze het seizoen door trekken tot en met mei, inmiddels is alles weer anders. Ischgl geeft het op, het skigebied zal dit seizoen niet meer open gaan. 

“Voor het eerst in de geschiedenis van het skigebied Ischgl zal er geen enkele skidag zijn in het wintersportseizoen”, aldus de website van Ischgl. Waar de hoop eerst nog in volle glorie aanwezig was, is daar inmiddels niets meer van over en ziet Ischgl het dit jaar niet meer gebeuren. Het gebied is gesloten en zal ook gesloten blijven, totdat het nieuwe seizoen zich aan doet.

Het Oostenrijkse gebied geeft aan dat de belangrijkste reden voor deze beslissing de recente aankondiging van de Oostenrijkse overheid is en dat daar onvoldoende hoop uit geput kan worden. En ja, als je dan een opening moet voorbereiden, moet er eerst weer een hoop geïnvesteerd gaan worden. Omdat het onvoldoende duidelijk is of die investering ooit nog terug verdiend kan worden, is besloten om het gebied dicht te houden.

Grenscomplicaties

Een extra moeilijkheid die heeft gezorgd voor deze beslissing in Ischgl is het feit dat het totale skigebied ook toegang geeft tot Zwitserland en daar natuurlijk weer hele andere regels gelden. Naar het Zwitserse deel skiën en vervolgens weer terugkeren naar Oostenrijk is normaal gesproken geen probleem, maar met alle maatregelen is dat ineens een hoop gedoe waar geen goede oplossing in gevonden kon worden.

“Het was geen makkelijke beslissing en we weten dat we iedereen hebben laten wachten, meestal omdat we de hoop niet wilden opgeven en we geloofden dat wintersporten mogelijk zou kunnen zijn dankzij veel veiligheid en hygiëne concepten. Maar door verschillen in regels en wetten tussen Oostenrijk en Zwitserland kunnen we het helaas niet doorzetten.”

Zomer 2021

Alle peilen in Ischgl zijn nu gericht op het zomerseizoen, dat van start zal gaan vanaf 25 juni 2021. Volgens de huidige roadmap binnen Oostenrijk zou het toerisme dan weer mogelijk zijn, al zal er dan geen sneeuw meer te vinden zijn. Vanaf 25 november 2021 wil Ischgl het nieuwe wintersportseizoen aftrappen met de eerste gondelritten richten de Idalp.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws