Nieuws - 23 februari 2021   16:46 Ischgl houdt hoop, wil skigebieden tot en met mei open houden

Door:

Hoewel het nieuws de laatste tijd niet heel positief is geweest, wil Ischgl niet bij de pakken neer gaan zitten. Het Oostenrijkse wintersportdorp is van plan om het skigebied langer open te houden en het seizoen te rekken tot en met mei! 

In een normaal seizoen zou Ischgl het skigebieden open houden tot ongeveer het laatste weekend van april en met een traditioneel concert het seizoen afsluiten. Nu zit dat laatste er sowieso niet in vanwege alle coronamaatregelen, maar als het aan Ischgl zit gaat de sluiting van het skigebied wel anders lopen dan andere jaren. Ze zien een sprankje hoop aan de horizon en richten de ogen nu op het lenteskiën, met een skigebied dat langer open blijft dan normaal.

Het ziet er niet naar uit dat er snel versoepelingen komen in Oostenrijk, maar met een beetje geluk zal dat in april bijvoorbeeld wél moeten kunnen. Ischgl heeft daarom aangegeven dat ze nu de plannen hebben om het skigebied open te houden tot en met mei, zolang de sneeuw nog goed blijft.

Vergelijkbaar met gletsjers

Volgens Andreas Steibl, directeur van de lokale VVV, moet het langer open blijven van Ischgl namelijk makkelijk kunnen. De sneeuwomstandigheden boven de Idalp kunnen volgens hem namelijk het beste vergeleken worden met een gletsjergebied, wat betekent dat de sneeuw heel lang goed kan blijven. Zeker nu er veel minder mensen in het gebied komen, is de kans op een goed sneeuwpak later in het seizoen een stuk groter.

Voorwaarden

Of Ischgl ook daadwerkelijk tot en met mei geopend blijft, ligt volledig aan de versoepelingen binnen Oostenrijk. Steibl hoopt op een opening van de horeca, zodat er in ieder geval weer wat gasten ontvangen kunnen worden in hotels en ze kunnen eten in restaurants. Als dat weer mag, dan ziet Steibl met name vanuit Duitsland nog wel een goede hoeveelheid bezoekers komen, die hopelijk de pijn van deze winter een beetje kunnen verzachten.

Mocht Oostenrijk echter besluiten om de maatregelen verder door te trekken, dan zal het langer open houden van het skigebied financieel niet haalbaar zijn en dan kan dit hele seizoen als verloren beschouwd worden. De paar Oostenrijkers die langskomen kunnen nooit voor genoeg omzet zorgen, waardoor de financiële tik een beste zal zijn.

Antistoffen

Overigens kwam Ischgl deze week nog wel vaker in het nieuws, juist omdat het aan het begin van de pandemie zo slecht ging in het dorp. Door het grote aantal besmettingen in Ischgl aan het begin van de crisis is dit dorp perfect voor het uitvoeren van een hoop tests, zoals het meten van het verloop van antistoffen. Uit die tests is inmiddels gebleken dat 90% van de inwoners na acht maanden nog steeds genoeg antistoffen heeft om een nieuwe coronabesmetting te voorkomen, wat hoopvol is voor het vaccinatiebeleid. Dit zou namelijk betekenen dat een vaccinatiegraad tussen de 40% en de 50% al voldoende is om men te beschermen tegen het virus en daarmee ook uit deze pandemie te komen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws