Nieuws - 12 april 2022   18:14 Ischgl overweegt avondklok voor après-ski tegen overlast

Door:

Zuipen totdat men erbij neervalt en daardoor uiteraard een hele bak met herrie. In Ischgl is het weer ‘business as usual’. Toch is lang niet iedereen er blij mee en roept men zelfs op de après-ski herrie aan banden te leggen!

De coronapandemie heeft alles veranderd, behalve de après-ski in Ischgl! Sinds het loslaten van de maatregelen gaat het gewoon weer helemaal los in het Alpendorp met de nodige overlast als gevolg. En dat terwijl de autoriteiten in het dorp juist verbetering hebben beloofd. Nadat de après-ski in Ischgl bekend kwam te staan als dé broedplaats van Corona werd een belofte gemaakt dat ook na de pandemie de excessen niet meer terug zouden keren. Totdat de pandemie daadwerkelijk aan z’n einde kwam, want het gezuip en geschreeuw is weer terug als vanouds.

Reden genoeg om nu een werkgroep op te stellen die een plan op moet gaan stellen, aldus de autoriteiten in Ischgl. Maar goed, tegelijk ziet men ook dat het heel lastig gaat worden om er ook echt iets aan te doen. Een van de oplossingen die geopperd wordt is het instellen van een avondklok voor de reguliere après-ski, maar dat gaat juridisch weer onmogelijk worden in verband met bestaande vergunningen. Alle betrokken partijen zouden mee moeten helpen in een soort gentleman’s agreement en zie dat maar eens rond te krijgen.

De komende maanden moet de werkgroep alle plannen uit gaan werken en dan zou het volgende winterseizoen ‘een overlast-loos seizoen’ moeten worden. Of dat daadwerkelijk gaat lukken? We vragen het ons sterk af!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws