Nieuws - 23 december 2020   16:36 Ischgl slaat de Kerst over: seizoen pas van start halverwege januari

Door:

Ondanks het feit dat skigebieden volgens de Oostenrijkse overheid vanaf morgen open mogen gaan, gaat Ischgl hier nu toch niet in mee. Het Oostenrijkse skigebied zal de liften dicht houden en start op z’n vroegst half januari! 

Gisteravond bracht Ischgl dit nieuws naar buiten via z’n eigen social media kanalen. Gezien de zware maatregelen die overal actief zijn heeft het skigebied besloten om de boel dicht te houden, omdat ze het als niet verstandig ervaren om het gebied nu toch open te gooien. Een van de belangrijkste beweegredenen hiervoor is het feit dat het skigebied een grens deelt met Zwitserland, waar totaal andere regels gelden en dit mogelijk over en weer voor contacten zorgt én daardoor weer een besmettingscluster kan betekenen.

“Beste vrienden, lieve gasten en lokale bevolking. Dit jaar is alles anders – dit is niets nieuws. Toch is het elke keer triest als de hoop op een beetje normaliteit vervaagt. Toch moeten we u helaas informeren over de volgende nieuwe update ivm de start van het skiseizoen in Ischgl: Vanege de recente ontwikkelingen rondom de derde lockdown en de verschillende omstandigheden in Oostenrijk en Zwitserland, moeten we de ski-operatie staken, tot de tweede helft van januari.”

Zwitserland het issue

Ischgl heeft een zestal punten aangegeven waarom ze de boel dicht zullen houden:

  1. Gasten, personeel en de lokale gezondheid hebben de hoogste prioriteit.
  2. Elf liften geven toegang tot het Zwitserse gedeelte van het skigebied, waar andere regels gelden. Ischgl wil geen mazen in de regels toestaan.
  3. Volgens de huidige regels zouden mensen uit Samnaun naar Ischgl mogen en weer terug zonder problemen. Andersom zouden skiërs die uit Ischgl naar Samnaun gaan en weer terug, wél in quarantaine moeten.
  4. Zwitserland en Oostenrijk hanteren allebei een totaal ander capaciteitsbeleid van de skiliften.
  5. De specificaties voor mond- en neusbescherming is totaal anders in beide landen.
  6. Zwitserland staat een gastronomisch aanbod toe in de vorm van take-away stations op de bergen.

Oftewel, dat Zwitserland veel soepeler om gaat met de coronaregels is en blijft een van de belangrijkste issues voor Ischgl, omdat ze daarmee zelf de grip dreigen te verliezen. En dan is het vrij simpel: nóg een keer negatief in het nieuws komen vanwege corona gaat Ischgl niet trekken.

Rest van het Paznaundal

Het goede nieuws is wel dat er in het Paznaundal, waar Ischgl onderdeel van is, wel degelijk skigebieden open gaan. Kappl en See zullen ‘gewoon’ de liften opstarten vanaf 24 december, uiteraard met alle strenge maatregelen zoals Oostenrijk die gesteld heeft.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws