Nieuws - 11 maart 2020   19:45 Ischgl sluit vanaf zaterdag, meerdere corona gevallen bekend in Kappl

Door:

Hoewel Ischgl eerder vandaag al aan heeft gegeven dat de barren moesten sluiten, gaan de maatregelen nog verder. Het skigebied zal minimaal twee weken sluiten vanaf zaterdag! 
Eerder vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Ischgl alle barren moest sluiten in verband met de uitbraak van het coronavirus, maar daar blijft het niet bij. De uitbraak begint zorgelijke vormen aan te nemen in het Oostenrijkse dorp en daardoor gaan de maatregelen nog verder. Vanaf zaterdag zal het skigebied zijn deuren moeten sluiten.

Deze maatregelen komen nadat een 36-jarige Noorse barman positief testte op het virus en daarna nog eens 16 personen positief getest werden. De verspreiding zou volgens de laatste berichten nu hard gaan en na de sluiting van de barren, moeten ze dus met nog meer maatregelen komen.

Concreet betekent het dat Ischgl vanaf zaterdag de liften stilzet en het skigebied volledig gesloten zal zijn. Gasten mogen niet meer komen en het publieke leven zal behoorlijk stil komen te staan, al is een volledige lockdown nu nog niet aan de orde. Deze maatregel geldt voor minimaal twee weken, al kan dit nog verder oplopen wanneer de situatie rondom het virus niet beter zal worden.

Kappl

In het Oostenrijkse Kappl, waar deze week het NK Freeride wordt gehouden, nemen de aantallen ook toe. Waar er eerder vandaag nog gesproken werd over slechts één geval, is dit inmiddels al verder opgelopen tot in totaal negen bevestigde besmettingen.

De officiële instanties hebben aangegeven dat de besmettingen zijn ontdekt in jongeren tussen de 18 en de 27 jaar oud, die allen in Tirol wonen en met enige regelmaat in Ischgl komen voor een drankje. Vooralsnog zijn er geen beperkingen actief in Kappl of andere skigebieden in hetzelfde dal.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws