Nieuws - 13 maart 2020   13:35 Ischgl volledig in quarantaine door coronavirus, niemand mag Paznaun dal in of uit

Door:

De maatregelen blijven zich opstapelen. Zojuist is bekend geworden dat Ischgl volledig in quarantaine zal gaan en er vandaag nog checkpoints ingericht zullen worden! Update 14:14 uur 

Na het sluiten van de barren, skiliften én hotels gaat het nu nog een stap verder. De Oostenrijkse overheid ziet geen andere uitweg dan het dorp Ischgl voor in ieder geval twee weken volledig te isoleren en ze zijn daarom nu bezig met het inrichten van checkpoints op de weg door het Paznauntal.

Praktisch gezien betekent het dat iedereen die nu nog in Ischgl zit, zeer snel zal moeten vertrekken omdat je anders in een volledige lockdown zit. Iedereen die na een uur of twee vanmiddag nog in Ischgl zit, zal de komende twee weken in quarantaine moeten blijven. Hoeveel mensen er nog in het dorp zitten is nu nog niet duidelijk.

Voorlopig gaat het alleen nog om een isolatie van Ischgl, de overige dorpen in het Paznauntal (Kappl, See, Galtur) blijven nog wel open. Of je vrij door het dal kan rijden om bijvoorbeeld van Kappl naar Galtur te reizen is nog niet duidelijk, mogelijk dat dit alleen onder zeer streng toezicht toegestaan is.

Of er nog meer dorpen in quarantaine gaan is nog niet duidelijk. In enkele andere populaire wintersportdorpen is het virus ook al flink actief en de kans is groot dat het hier niet bij blijft.

Update 14.14 uur

Zojuist is er een update naar buiten gebracht door de ORF. Niet alleen Ischgl zal afgesloten worden, het volledige Paznauntal gaat op lockdown. Dat betekent dat ook de dorpen Kappl, See en Galtur volledig afgesloten zullen zijn. Deze maatregel is over ongeveer een uur actief.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

25 oktober 2020

Zondag WTF #402

Ooit gehoord van geitenyoga? Het is een ding blijkbaar. En wat doen dronken Russen wanneer ze in het leger zitten en er tanks voor hun neus staan? Het is WTF time! Lees Meer…

Nu Oostenrijk op twee deelstaten na volledig oranje kleurt op de kaart met reisadviezen, is het nog maar afwachten wanneer je als Nederlander weer enigszins normaal op vakantie kan naar het Alpenland. Toch is er een sprankje hoop, twee regio’s in Oostenrijk vallen namelijk buiten de code oranje regels!  Lees Meer…

Meer Nieuws