Nieuws - 24 april 2020   16:09 Ischgl wil na corona-uitbraak af van ‘feesttoerisme’

Door:

Dat is een flink statement van het Oostenrijkse dorp! Waar Ischgl toch wel erg bekend staat vanwege z’n goeie party’s, wil het dorp nu juist van dat imago af. Door de coronacrisis is het volgens de autoriteiten tijd voor een nieuw tijdperk. 

Waar Ischgl nu vooral bekend staat vanwege de combinatie tussen goede ski- en snowboardvoorzieningen én de mogelijkheid om onwijs veel te feesten, wil Ischgl dat imago gaan veranderen. De coronacrisis is de directe aanleiding hiervoor, aangezien duizenden zuipende toeristen die tegen elkaar aan staan een ‘superverspreidende werking’ hebben gehad.

“We zetten vraagtekens bij de aanpak van de afgelopen jaren en waar nodig gaan we veranderingen doorvoeren”, aldus de burgemeester tegenover de Britse Guardian. Hij wil een einde maken aan het feesttoerisme in het dorp en de focus verleggen. “Dat betekent meer kwaliteit en minder feesttoerisme.”

Beter aanbod

Het doel van de burgemeester is om samen met de lokale ondernemers te gaan werken aan ‘après-ski van een hogere klasse’, wat als resultaat zal moeten hebben dat er minder dagjesmensen komen die alleen maar zoveel mogelijk willen zuipen in het dorp en dat daarmee ook de druk op de horeca af kan nemen.

Hoe dit er precies uit zal gaan zien is voor nu nog niet duidelijk, daarover wil de burgemeester eerst het gesprek aan gaan met de lokale ondernemers en het toerismebureau. De afgelopen jaren zijn juist de feestgangers degenen die veel geld achterlaten in het dorp, waardoor de economie er dus ook grotendeels van afhankelijk is. Wat voor impact dit precies gaat hebben is dan ook nog even de vraag, maar dat er iets zal gaan veranderen is wel duidelijk!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws