Freeride. Nieuws - 21 maart 2019   20:50 Isliker & Semmelink grote winnaars bij ski, De Ruiter en Van Haaster domineren bij snowboard tijdens NK Freeride 2019 in Kappl

Door:

Wauw. Gewoon, wauw! Want wat een finale van het NK Freeride 2019 hebben we gezien zeg, gefeliciteerd alle podiumpakkers!

We zijn eigenlijk nog een beetje beduusd wat de finale heeft gebracht want, want man, man, man wat hebben de atleten toch alles gegeven op de finale hang. We hebben je gisteren al bijgepraat over de kwalificatie en hoe het gisteren was… Zo zou het vandaag net zo zijn.

Aan het weer en de vibes zou het dus niet liggen en ook al was de face steiler en de sneeuw wat zwaarder en moeilijker te rijden dan gisteren, elke atleet kwam met een instelling aan de start waar we vrolijk van werden.

Dit betekende namelijk senden als een malle en de kwalificaties gaven al een mooi beeld van al het talent wat we in Nederland rond hebben lopen, maar bij de finales werd er toch nog wel even een tandje bij gezet.

Vrouwen ski

Dat bleek bij de vrouwen ski categorie al helemaal, waar er eentje was die echt als een baas naar beneden kwam zetten. Een vlotte lijn die vol zat met zelfvertrouwen en verschillende jumps was genoeg om Berber Semmelink naar de hoogste trede van het podium te laten gaan!

Hiermee sloeg ze een groot gat met de concurrentie, waardoor Karin Kuipers naar de tweede plek werd gedirigeerd. Voor Sanne Mertens verliep de finale iets minder soepel waardoor ze een DNF achter haar naam kreeg. Frances Verweij schoof hierdoor door naar de derde plek!

NK Freeride NK Freeride

1. Berber Semmelink 80
2. Karin Kuipers 55
3. Frances Verweij 50
4. Sanne Mertens (DNF)

Mannen Ski

In de kwalificatie was het bovenin de ranking al een drukte van jewelste en ook dit keer zou dat het geval zijn. De finale was namelijk gevuld met heel wat grote namen en daardoor werd de druk al opgevoerd zonder dat er ook nog maar een meter verreden was.

Grote vraag van de dag was natuurlijk hoe de titanenstrijd tussen Alex Hooftman en Loic Isliker uit zou pakken, maar ook namen als bijvoorbeeld Ivo Schmitt, Arjen de Graaf en Joost van der Burg hadden het in zich om iets unieks uit de hoge hoed te toveren.

Op de vraag of ze dat hebben gedaan? Jazeker, ook al werd die een beetje overschaduwd door alles wat Loic en Alex tijdens de finale van het NK Freeride 2019 lieten zien. Alex Hooftman had namelijk een compleet andere lijn in gedachte dan de rest van het veld en dat werd zeker door de jury op prijs gesteld, maar Loic kon met o.a. z’n 360 en verschillende cliff jumps de jury meer imponeren. Remco greep z’n kans om de rest van het veld naar lager gelegen plekken te sturen en maakte daarmee het podium compleet!

NK Freeride NK Freeride

1. Loic Isliker 88
2. Alex Hooftman 85
3. Remco Mensinck 82
4. Ivo Schmitt 64
5. Arjen de Graaf 62
6. Joost van der Burg 60
7. Dino Boot 59
8. Pim de Koning 55
9. Thijs van Os (DNF)
10. Arendo van Hulsbergen (DNF)

Vrouwen Snowboard

Er stonden vier atleten aan de start, maar achteraf bleken er maar drie te starten. Een podium was dus al zeker, ook al was dat niet terug te zien in de runs die de vrouwen snowboarders lieten zien. En dan te bedenken dat het ook nog eens hun wedstrijd debuut was! Dit was er zeker niet aan af te zien en dan praten we vooral over de winnares van het NK Freeride 2019: Lisa van Haaster!

Lisa zag haar kans schoon om de lijn te rijden die ze ook voor ogen had en dat bleek een schot in de roos te zijn. Want ook al waren Aniek Heemstra en Lisa van Haaster aan elkaar gewaagd: het zou Lisa zijn die aan het langste end trok. Lisette Blankestijn liet daarmee de derde plek noteren.

NK Freeride NK Freeride

1. Lisa van Haaster 60
2. Aniek Heemstra 55
3. Lisette Blankestijn 50

Mannen Snowboard

Bij de snowboard heren waren er verschillende werelden die bij elkaar kwamen en als we ergens enthousiast van worden… Dan is het wel zoiets als dit.

Freestyler Jacco Bos had namelijk een ticket richting de finales weten te fixen en ook boardercrosser Karel van Goor had tijdens de kwalificaties gebeukt als een malle. Zij moesten het in de finale opnemen tegen een Gilbert Smink, Maurice Mommen en Tim van Rossum waardoor het een mooie wedstrijd zou gaan worden!

Vanaf minuut één ging het gas er dan ook op en de ene na de andere atleet wist de berg compleet in de fik te steken met hun zieke runs. En dat terwijl de zon gezellig stond te shinen! De aandacht ging uit naar meerdere atleten, waar Tim van Rossum er toch wel eentje van zou zijn. Helaas voor van Rossum ging z’n run niet zoals gepland en liet hij het podium aan drie anderen.

Die pakten deze mogelijkheid natuurlijk met beide handen aan en zo was het bijvoorbeeld Gilbert Smink die de derde plek liet noteren! De verrassing van de dag was toch wel Karel van Goor die met z’n enorm leipe run er een tweede plek uit wist te persen. En de grote winnaar van de dag? Die luistert naar de naam Bob de Ruiter! Bob stuurde z’n snowboard op dermate fijne manier over de sneeuw van het NK Freeride 2019 en daardoor mag hij zich komend jaar Nederlands Kampioen Freeride Snowboard noemen!

NK Freeride NK Freeride

1. Bob de Ruiter 82
2. Karel van Goor 80
3. Gilbert Smink 75
4. Maurice Mommen 69
5. Jarin Vergeer 67
6. Jeroen Komaromi 65
7. Tim van Rossum 64
8. Stefan van der Putten 62
9. Bram Vos 56
10. Jacco Bos 45
11. Wouter Bosch 40
12. Wilco Vreugdenhil 35
13. Tom Smits 30
14. Jesper Sanderink 25

De wedstrijd mag dan wel verreden worden, we zijn druk bezig om je meer inside info rondom het evenement te geven. Stay tuned voor dus meer actie vanuit Kappl!

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride