Nieuws - 26 oktober 2020   9:54 Italiaanse overheid: ‘Alle skigebieden dicht tot en met 24 november’

Door:

In Italië lopen de besmettingen met het coronavirus op en daarom is de Italiaanse overheid ook bezig met het aanscherpen van de maatregelen. Vanaf vandaag zullen alle skigebieden dicht moeten en tot minimaal 24 november gesloten blijven! 

Het land dat in de eerste golf keihard geraakt is leek een verbetering te zien in de besmettingen met het coronavirus, maar inmiddels is ook de tweede golf daar volop bezig. De Italiaanse overheid kan daarom niets anders doen weer nieuwe maatregelen in gang zetten en een daarvan raakt de skigebieden. Vanuit de overheid moeten de skigebieden vanaf vandaag de deuren sluiten en tot minimaal 24 november gesloten blijven.

Deze maatregel is gisteren aangekondigd en ondertekend door de Italiaanse premier, waardoor het dus behoorlijk last minute is. De skigebieden zelf communiceren nu nog niets over deze sluiting, maar ze zullen de liften vandaag dus niet meer op mogen starten.

Hoewel het aantal besmettingen in de skigebieden zelf vooralsnog meevallen, is de boodschap van de overheid heel duidelijk. Met de sluiting van de skigebieden willen ze voorkomen dat men door het land gaat reizen en daarmee het coronavirus weer gaat verspreiden en uiteraard zijn buitenlandse bezoekers hierin ook een grote factor.

Uitzondering voor topsport

Wel hebben de Italianen deze keer een uitzondering in de regel opgenomen. Professionele skiteams mogen wél de berg op, mits het van belang is om te trainen voor (inter)nationale competities. Wat voor vorm dit precies aanneemt is nog niet duidelijk en aangezien de meeste skigebieden de deuren moeten sluiten, zullen er dus specifieke afspraken gemaakt moeten worden.

Of de skigebieden na 24 november ‘gewoon’ weer open kunnen gaan is nog niet duidelijk. De Italiaanse overheid zal de situatie evalueren en als het mogelijk is, mogen de gebieden weer open, maar een langere verplichte sluiting wordt op voorhand niet uitgesloten.

Overige maatregelen

Overigens zijn er nog wel meer maatregelen aangekondigd in Italië. De horeca mag daar nog wel open zijn, maar moet de deuren nu om 18.00 uur sluiten. Een harde avondklok is er nog niet, maar er is wel aangekondigd dat ze mogelijk publieke ruimtes gaan sluiten na 21.00 uur. Ook geldt het duidelijke advies ‘ga alleen naar buiten als het écht noodzakelijk is’. Overigens geldt vanuit Nederland nog steeds het gele reisadvies voor Italië, al zal je als Nederlander wel eerst een negatieve coronatest van niet meer dan 72 uur oud moeten overhandigen voordat je het land daadwerkelijk in mag.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws