Nieuws - 3 april 2019   10:10 Italiaanse overheid steunt gecombineerd Olympisch bid 2026

Door:

Snap jij het nog? Wij niet. De Italiaanse overheid heeft nu eindelijk z’n steun uitgesproken voor de gecombineerde Olympische Winterspelen van Milaan en Cortina d’Ampezzo! 

Gesteggel is nog een understatement. In Italië hebben ze er aardig lang over gedaan en het werd uiteindelijk nog een soort van relletje ook, met ruzie tussen verschillende steden. Het leek aardig in lijn te gaan liggen met de rest van de locaties die in eerste instantie een bid wilde doen voor de Winterspelen van 2026, maar er toch voor kozen om ermee te nokken. De Italiaanse overheid wilde er eerst helemaal niks mee te maken hebben, maar nu steunen ze het bid alsnog.

De Italiaanse premier Guiseppe Conte heeft aangegeven dat hij de benodigde garanties van het IOC toch wilt ondertekenen en daarmee dus officiële overheidssteun geeft aan het Olympische bid voor 2026. Met die handtekening is meteen een bedrag van €415 miljoen gemoeid voor de organisatie van de Olympische Spelen en daarnaast ook nog de garantie dat er meerdere projecten voor verbetering van de infrastructuur in gang gezet gaan worden.

Italiaanse positie

Hierdoor is de positie van het Italiaanse bid ineens bijzonder goed geworden, nadat het er eerder nog heel erg slecht uitzag door de problemen tussen Milaan, Cortina d’Ampezzo en Turijn. De staatssteun is doorgaans een vereiste van het IOC, omdat dit betekent dat er een grote pot met geld beschikbaar komt en dat er bepaalde garanties komen voor de organisatie die een particulier bid niet altijd kan beloven.

Die steun komt overigens ook precies op het juiste tijdstip, aangezien de deadline voor de Olympische bids van de Winterspelen voor 2026 op 12 april binnen moeten zijn bij het IOC in Lausanne.

Overigens is het nog maar de vraag of die deadline nog zo hards blijft bestaan of dat het IOC er toch voor gaat kiezen om deze nog een tijdje op te schuiven. Stockholm is namelijk nog bezig met regelen van enkele garanties en daarvoor heeft de politiek simpelweg nog meer tijd nodig. 24 juni wordt aangegeven als volgende mogelijke deadline, maar hier zal de komende 2 weken pas meer duidelijkheid over komen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws