Nieuws - 27 januari 2017   17:45 Italiaanse reddingshelikopter crasht, alle zes inzittenden overleden

Door:

De gifbeker voor de Italianen is blijkbaar nog steeds niet leeg. In het gebied dat kort geleden werd getroffen door zware aardbevingen is ook nog eens een reddingshelikopter gecrasht. Alle zes inzittenden zijn om het leven gekomen. 

Het ongeluk gebeurde een paar dagen geleden in de Abruzzen, hetzelfde gebied waar vorige week een lawine over een hotel heen kwam met veel doden als gevolg. In eerste instantie werd gedacht dat deze helikopter slachtoffers van die lawine aan het transporteren was, maar dat bleek niet het geval te zijn.

In de helikopter zaten tijdens de crash meerdere reddingswerkers die zojuist een gewonde skiër op hadden gehaald uit het Italiaanse skigebied Campo Felice en ze waren onderweg naar het ziekenhuis van L’Aquila. Hoe de helikopter kon crashen is nog niet bekend en de autoriteiten staan dan ook voor een raadsel.

Het slechte weer in de regio en de grote hoeveelheid sneeuw maakte het bijna onmogelijk om bij de gecrashte helikopter te komen, waardoor het uren heeft geduurd voordat reddingswerkers bij de crashsite waren. Eenmaal ter plaatse vonden ze de helikopter uiteengeslagen in de sneeuw, volgens de berichten was er weinig meer van over.

De lokale burgemeester heeft tegen een Italiaanse krant laten weten dat hij vlak voor het ongeluk de helikopter heeft zien vliegen en dat het hem opviel dat deze erg laag vloog, voordat de helikopter in de mist verdween.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws