Nieuws - 27 april 2020   10:59 Italians hotel klaagt Chinese overheid aan voor coronacrisis

Door:

Een gevalletje van de kleine die het even tegen de allergrootsten gaat opnemen? Een moedig besluit uit Italië, maar of het ook wat gaat opleveren is nog maar de vraag. 

Dat menig skigebied het zwaar heeft door de coronacrisis, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Italië was lange tijd een van de zwaarst getroffen landen en nu is een hotel in het Italiaanse Cortina d’Ampezzo van plan om de Chinese minister van gezondheid op het matje te roepen vanwege het wegvallen van de inkomsten.

Cortina leek namelijk een gouden positie te hebben deze winter. Alles zat al lekker volgeboekt en dan kwamen er ook nog eens de World Cup Finals naar het gebied, waardoor de inkomsten door het dak zouden gaan. Totdat het coronavirus daar verandering in bracht en de boel volledig stil zette. Weg inkomsten. En dat is volgens het De La Poste Hotel de schuld van de Chinese minister van gezondheid, waarop ze ‘m aangeklaagd hebben.

In de aanklacht staat dat de minister heeft verzaakt om tijdig de verspreiding van het virus te melden waardoor ze geen maatregelen hebben kunnen treffen: “Indien dit tijdig bekend gemaakt was, had de Italiaanse overheid al preventieve maatregelen kunnen treffen”, aldus de aanklacht. De eis is een schadevergoeding voor alle gemiste inkomsten sinds de volledige lockdown die actief is sinds maart dit jaar.

Of de zaak doorgang zal krijgen is nog te betwijfelen, de kans is namelijk erg klein. De Italiaanse overheid was in januari en februari namelijk ook al op de hoogte van het virus, maar heeft toen nog geen maatregelen getroffen om de uitbraak in het eigen land te voorkomen. Of het standpunt van het De La Poste Hotel dan ook zal blijven staan valt nog maar te bezien. Wat mogelijk wél uit deze zaak kan komen is waarom de Chinese overheid lang heeft gewacht voordat ze de WHO ingelicht hebben over het virus, al lijkt zelfs dat een té gevoelig onderwerp.

Anyway, we moeten ze toch een dikke vette +1 geven om als hotel de Chinese overheid gewoon aansprakelijk te stellen. Ballen hebben ze zeker!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws