Nieuws - 12 maart 2021   16:53 Italië komt met zwaardere maatregelen, kans op opening skigebieden heel klein

Door:

We zijn nog niet eens halverwege maart, maar de Italianen zijn al bezig met de periode van begin april. Ze komen met zware maatregelen voor het Paasweekend en de kans is klein dat de skigebieden nog open kunnen gaan! 

Eerst mochten de skigebieden niet open. Toen weer wel en toen last minute ineens weer niet. Nu was er nog een sprankje hoop voor de periode rondom Pasen, maar ook die hoop kan nu de prullenbak in. Tenminste, als we Reuters mogen geloven, die deze informatie uit betrouwbare bronnen dicht bij de Italiaanse overheid heeft. De aankondiging moet nog komen, maar er ligt al een hoop op tafel. Volgens de nieuwe plannen gaat op 15 maart een strenger maatregel pakket in, met een nationale keiharde lockdown tussen 3 en 5 april om bewegingen tijdens de Paasdagen te voorkomen.

Maatregelen

Volgens het nieuwe pakket maatregelen zullen vanaf de 15e meerdere regio’s de rode status gaan ontvangen, waardoor ze met strenge maatregelen geconfronteerd zullen worden. Alle regio’s die nu een gele status hebben zullen naar oranje gaan en de kans is zeer groot dat de huidige oranje regio’s, waaronder Zuid-Tirol, Aosta, Piedmont en Veneto, naar rood zullen gaan.

In bijna het hele land zouden restaurants en barren weer moeten sluiten en gaan ook de bewegingen tussen verschillende dorpen en regio’s ingeperkt worden. Vervolgens zal er tijdens het Paasweekend een volledige nationale lockdown van kracht zijn, waardoor iedereen thuis zal moeten blijven, op de mensen met een essentieel beroep na.

Skigebieden

Door deze aankondiging lijkt de kans op een opening van de skigebieden tijdens dit seizoen vervlogen te zijn. Het mogelijk versoepelen van enkele regio’s en het afschalen van de kleurenstatus was de laatste strohalm om aan vast te houden, maar nu het erop lijkt dat ze juist nóg strenger gaan worden, is de kans heel klein geworden dat er nog gewintersport kan gaan worden in de Italiaanse skigebieden.

Voor de Italiaanse berggemeenschappen betekent deze beslissing een hele zware klap, omdat ze vrijwel zeker al hun omzet zien verdampen. De balans moet nog opgemaakt worden, maar dat het pijn doet mag inmiddels duidelijk zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws