Nieuws - 10 juni 2020   16:29 Italië opent twee skigebieden in de komende dagen

Door:

Ook het land dat als eerste keihard geraakt werd door de coronacrisis kan weer op gaan starten. Italië opent de komende tijd twee skigebieden voor het zomerskiën! 

Italië heeft het zwaar gehad en werd als eerste land bijzonder zwaar getroffen door het coronavirus, met een dikke lockdown als gevolg. Inmiddels begint de situatie weer een beetje beter te worden in het land en kunnen er steeds meer vrijheden beschikbaar komen. Waaronder dus ook de bergen! In Italië zullen in ieder geval twee gebieden de deuren openen en wel de Stelvio gletsjer en Cervinia.

Stelvio

Stelvio heeft aangekondigd dat ze vanaf zaterdag de gletsjer gaan openen en dat is best wel een ding, aangezien Stelvio in Lombardije, de zwaarst getroffen regio van Italië, ligt. Het opstarten van het skigebied is een duidelijk teken van verbetering voor het Alpenland en voor de Italianen is het een stukje hoop na een lockdown van zo’n vier maanden tijd.

De Stelvio gletsjer zal vooral toegankelijk zijn voor skiteams, aangezien dit normaal ook het geval zal zijn. Uiteraard gaat Italië wel beperkingen inzetten in het skigebied om de risico’s te verminderen, zoals bijvoorbeeld een quotum van mensen die tegelijkertijd in het skigebied bezig mogen zijn.

Cervinia

De gletsjer van Cervinia gaat een weekje later open, op 20 juni. Voor deze gletsjer liggen er nog wel wat twijfelpunten, aangezien Cervinia behoorlijk leunt op de toegang tot Zwitserland en dan specifiek het gebied rondom de Matterhorn. Of dit nu volledig mogelijk is, is nog niet helemaal duidelijk en zal de komende dagen waarschijnlijk helder worden.

Algemene maatregelen

Er mag inmiddels in ieder geval vrij gereisd worden vanuit Europese landen naar Italië, dus je kan er in principe gewoon bij zijn. In Italië is een social distancing regel van één meter in het leven geroepen. ‘Publieke aangelegenheden’ met kaartverkoop is toegestaan voor een totaal van 1.000 man op een buitenlocatie of 200 voor een binnenlocatie, al zit een deel van de horeca nog wel aan banden. Een dikke après-ski party is bijvoorbeeld nog niet mogelijk, dit gaat nu per geval bekeken worden. Volgens de maatregelen zouden skigebieden ook gesloten zijn, maar die mogen per geval uitgezonderd worden van de regel indien het gebied zelf genoeg maatregelen treft tegen het virus.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws