Nieuws - 10 juli 2018   17:06 Italië: “Slechts één locatie krijgt Olympische steun”

Door:

De lijst met potentiele bids voor de Olympische Spelen van 2026 is op dit moment nog gevuld met een drietal locaties in Italië, die nu allen individueel verder gaan. Slechts één locatie kan de steun van het Italiaanse NOC ontvangen. Maar wie gaat het worden? 

Cortina d’Ampezzo, Turijn én Milaan, allen willen ze de Olympische Winterspelen van 2026 gaan organiseren! Maar ja, er zal toch echt een keuze gemaakt moeten worden en een gecombineerd bid van deze drie locaties lijkt geen mogelijkheid te zijn door onderlinge spanningen. En dat terwijl de potentiële bids bij buurlanden Oostenrijk en Zwitserland juist steeds verder uitdunnen!

Met drie kandidaten staat het Italiaanse NOC ook voor een moeilijke keuze. Welke moeten zij officieel gaan supporten? Ministers in het Italiaanse kabinet zijn het er al wel over eens dat een Italiaans bid gesteund moet gaan worden door de overheid, maar voor het hele bidproces is ook een aardige bak centen nodig en die kunnen ze niet uitsmeren over drie potentiële locaties.

Het NOC heeft dus geen andere keuze dan zelf één gebied uitkiezen die naar voren geschoven gaat worden als favoriet en daar is het nodige over te doen. Eigenlijk zou er vandaag een beslissing vallen, maar die laat nog langer op zich wachten omdat de Italiaanse overheid er zelf niet uitkomt. Gemengde belangen maken het een zeer complexe kwestie, waardoor een dergelijke beslissing waarschijnlijk nog weken gaat duren.

De grootste kanshebber lijkt Milaan te zijn, ook al is dat dus nog alles behalve zeker. Turijn zou kosten technisch de meest aantrekkelijke optie zijn, aangezien ze veel van de voorzieningen die gebruikt zijn voor de Winterspelen van 2006 nog een keer willen gebruiken met slechts enkele renovaties om het wat moderner te maken. Oftewel, de kosten voor veel nieuwbouw zijn niet nodig, terwijl dat in Milaan en Cortina d’Ampezzo wel het geval is.

Overigens staat deze beslissing van de Italiaanse overheid een bid van een van de andere gebieden zeker niet in de weg, maar die zullen het dan zonder Italiaanse staatsteun moeten doen, waardoor het een serieuze kostenpost wordt. Het organiseren van de Winterspelen kost miljarden en die kan een dergelijke regio niet maar zo eventjes ophoesten alsof het niets is. Luxe problemen daar in Italië!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws