Nieuws - 5 januari 2022   19:31 Italië stelt aansprakelijkheidsverzekering verplicht op de piste

Door:

De regel is al een tijdje akkoord, maar is pas een paar dagen geleden in gegaan. Op de Italiaanse piste is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht! 

In het afgelopen voorjaar is de regel al aangenomen door de Italiaanse autoriteiten, maar de regel ging pas 1 januari 2022 daadwerkelijk in. Vanaf dit jaar heb je op de Italiaanse pistes een verzekering nodig en als dat niet het geval is, dan kan je een boete krijgen.

Italië vind dat ook op de pistes, waar ongelukken uiteraard nog wel eens voorkomen, het van belang is dat jij en anderen volledig gedekt zijn tegen allerlei kosten wanneer het mis gaat. Net als op de weg moet je daarom vanaf nu op de pistes een aansprakelijkheidsverzekering hebben en de autoriteiten krijgen het recht om een bekeuring van 150 euro uit te schrijven én je skipas door te knippen wanneer je ‘m niet blijkt te hebben op de pistes.

Voor jou als wintersporter is het zaak om even goed te kijken naar de voorwaarden van je reisverzekering, om te zien of je ook gedekt bent voor aansprakelijkheid op de pistes. Heb je geen verzekering die dit voor je dekt? De Italianen moeten er voor zorgen dat je een dergelijke verzekering ook kan afsluiten bij het kopen van je skipas, al ben je dan natuurlijk overgeleverd aan de voorwaarden die ze zelf stellen.

Controles op het wel of niet hebben van de verzekering worden niet verwacht, maar bij een ongeval zullen de autoriteiten zeker vragen om je verzekeringpapieren, eigenlijk net als wat je bij een ongeval op de weg zou kunnen verwachten. Zorg dus dat je goed voorbereid op pad gaat, wanneer het mis gaat ben je niet alleen die boete kwijt, de aansprakelijkheidskosten kunnen vele malen hoger zijn!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws