Nieuws - 2 januari 2021   18:51 Italië verzet openingsdatum skigebieden van 7 naar 18 januari

Door:

De sluiting van de skigebieden heeft nog niet voldoende opgeleverd en daarom heeft Italië, net na de start van het nieuwe jaar, aangekondigd het beleid aan te passen. De skigebieden moeten tot minimaal 18 januari gesloten blijven!

Eigenlijk zou 7 januari de datum zijn dat Italiaanse skigebieden weer open zouden mogen gaan, al was daar natuurlijk één hele grote maar: het aantal besmettingen moet daarvoor gezakt zijn. Die daling is nog niet ver genoeg te zien en dus heeft de Italiaanse overheid een moeilijk besluit genomen, de pistes blijven nu tot en met 18 januari in ieder geval gesloten.

Hoewel het aantal besmettingen in Italië van ongeveer 40.000 per dag is gezakt naar zo’n 20.000 per dag gedurende deze lockdown, gaan de cijfers nu weer flink omhoog. Daarnaast overlijden er iedere dag ‘honderden Italianen’ aan COVID-19 met een totaal van 384 sterfgevallen in de laatste 24 uur. Op basis van deze cijfers heeft de Italiaanse overheid het besluit genomen, waarin ze zijn geadviseerd door de regio’s zelf en gezondheidsexperts.

Italië vreest vooral een situatie vergelijkbaar met begin 2020, toen de ziekenhuizen in rap tempo overspoeld raakten met besmettingen. Inmiddels zijn er in het land meer dan 75.000 mensen overleden aan COVID-19, waardoor Italië het hoogste sterftecijfer heeft van heel Europa. Italië was bovendien een van de voorstanders en initiatiefnemers van een Europees ‘skislot’ waarin alle skigebieden dicht zouden gaan, maar waar Oostenrijk en Zwitserland niet aan mee wilden doen. Frankrijk en Duitsland hebben dit wél gedaan. Die beide landen hebben nog geen aankondiging gedaan over 7 januari, al zou volgens de laatste geruchten Frankrijk deze datum al wel ter discussie stellen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws