Nieuws - 26 mei 2020   16:54 Italië wil WK Alpineskiën in Cortina d’Ampezzo verplaatsen naar 2022

Door:

Hoewel de maatregelen in de meeste landen langzaamaan verder versoepeld worden, houdt het coronavirus de boel nog altijd in z’n greep. Ook in Italië is het allemaal nog geen gelopen race, daar heeft de organisatie zelfs een verzoek ingediend om het WK Alpineskiën nu alvast te verplaatsen naar 2022! 

Hoewel het steeds beter lijkt te gaan over de hele wereld met het coronavirus, is de kans op een tweede golf nog steeds erg groot en zullen we met z’n allen flink moeten wennen aan de maatregelen van ‘het nieuwe normaal’. Hoe dit er in de skigebieden uit komt te zien is nog niet helemaal bekend, maar dat er iets zal gaan veranderen is wel duidelijk.

Italië, dat keihard getroffen is door het coronavirus, ziet het mede daarom dan ook nog niet zitten om het WK Alpineskiën in Cortina d’Ampezzo op de geplande datum door te laten gaan. Volgens de huidige planning moet dit evenement tussen 7 en 21 februari 2021 verreden worden, maar de kans op verregaande maatregelen en mogelijk een tweede golf is zo groot, dat ze voor veiligheid willen gaan.

Verzoek

De CONI, het Italiaanse NOC, heeft daarom een verzoek ingediend bij de FIS om deze wedstrijd een jaar op te schuiven. Omdat er nu nog veel onduidelijk is, er hoge kosten gemaakt moeten worden en Italië toch al economisch zwaar getroffen is door het virus, willen ze nu uitstel hebben om er zeker van te zijn dat het WK Alpineskiën voor alle atleten veilig kan verlopen én dat ook alle atleten er zonder problemen kunnen komen. De reisbeperkingen zijn dus ook een grote factor in dit verzoek, al is er nog weinig bekend of die internationale beperkingen nog lang van kracht blijven.

CONI wil het WK Alpineskiën daarom plaats laten vinden ná de Olympische Winterspelen van 2022 plaats moeten vinden en dan uiteraard wel in Cortina d’Ampezzo.

De FIS heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op dit verzoek en zal later met een statement komen over deze vraag. Het is het eerste grote evenement van 2021 wat mogelijk al verplaatst gaat worden en als dit verzoek gehonoreerd wordt, is het nog maar de vraag wat er verder gaat gebeuren. Vooralsnog gaan veel partijen er vanuit dat het seizoen relatief normaal van start zal kunnen gaan, maar dat kan door een tweede virusgolf in een hele korte tijd weer op zeep geholpen worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws