Nieuws - 4 november 2019   14:52 Iwabuchi en Laframboise winnaars World Cup Big Air Snowboard in Modena, Smans pakt 4e plek

Door:

Afgelopen weekend stond de eerste World Cup Big Air Snowboard op de agenda, gehouden op de Italiaanse megaschans in Modena. De winnaars zijn bekend en er is ook een positief puntje uit België! 

Een beetje regen kon de sfeer niet verpesten in Modena, waar het Freestyle World Cup seizoen afgelopen weekend af werd getrapt. Op zaterdag stonden de Snowboard finals op de planning met toch wel wat verrassende namen hoog op de resultatenlijst!

Nederlandse & Belgische prestaties

Heren

Bij de heren waren er weer aardig wat riders uit de Benelux op de startlijst. De usual suspects, namelijk Stef Vandeweyer, Niek van der Velden, Seppe Smits en Casper Wolf, waren bij deze wedstrijd te vinden, al zat het ze net niet helemaal mee tijdens de kwalificatieruns.

Stef Vandeweyer kwam op de 35e plek terecht, Casper Wolf op de 33e plek en Seppe Smits moest genoegen nemen met de 29e plaats. Niek van der Velden wist tijdens zijn kwalificatierun nog wel zijn eerste Triple Cork 1440 tijdens een competitie te landen, maar helaas was dat niet genoeg voor een finaleplek. Niek werd uiteindelijk 17e met een score van 73.25, wat alleen maar aantoont hoe hoog het niveau lag.

Dames

Bij de dames was Cheryl Maas aanwezig, maar die kwam helaas nét één puntje tekort voor haar finaleplek. Zij strandde in de kwalificaties en heeft daarmee een 8e plek behaald op deze World Cup. Haar Belgische conculega Loranne Smans had meer succes, zij behaalde de finales namelijk wel, maar daarover later meer.

Finals

Dames

Rijzende ster bij de dames in de categorie Big Air is toch wel Reira Iwabuchi! Vorig jaar wist ze dit event ook al op haar naam te schrijven om vervolgens de eindoverwinning in de categorie Big Air binnen te slepen. Ook dit jaar was ze by far de beste en met haar Double Underflip 900 Indy, gevolgd door een Double Cork 1080 Mute, wist de 17-jarige zichzelf op grote afstand te zetten van de concurrentie. De score van 176.50 was namelijk genoeg voor een gat van maar liefst 50 punten ten opzichte van de nummer twee!

Op de tweede plek kwam Brooke Voigt terecht dankzij haar Backside en Frontside 720’s, gevolgd door Anna Gasser op de derde plek, die niet helemaal haar dag had. Ze begon sterk met een Double Underflip, maar haar tweede trick kon ze vervolgens niet helemaal goed landen.

Eervolle vermelding is er dan toch wel voor Loranne Smans! De Belgische snowboardster kwam namelijk terecht op de vierde plek dankzij haar score van 84.00.

Volledige resultaten

Heren

Bij de heren was er een verrassende winnaar, namelijk Nicolas Laframboise! De Canadees wist voor de eerste keer de finals te behalen en dan ook nog eens voor de eerste keer de overwinning binnen te harken, waarmee hij heel wat grote namen aan de kant heeft weten te zetten. Zijn Frontside Triple Cork 1440 Mute en zijn Backside Triple Cork 1440 Mute waren genoeg om zijn overwinning te claimen.

Op de tweede plek kwam snowboard grootheid Mark McMorris terecht, waardoor het een aardig Canadees feestje werd daar in Modena. Na bijna twee jaar van afwezigheid claimde hij de tweede plek met een Backside Triple Cork 1440 Indy en een Frontside Triple Cork 1440 Mute waarmee hij net niet genoeg scoorde voor de overwinning. Het podium werd compleet gemaakt door Chris Corning, die een score van 166.25 binnen wist te harken.

Volledige resultaten

Foto: Kielpinski/FIS Snowboard

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws