Nieuws - 13 april 2021   20:46 Jaarlijkse bikini & zwembroek afdalingen in Sochi konden gewoon doorgaan

Door:

Klaar om jaloers te worden? In Rusland hebben iets meer dan 30.000 kunnen genieten van de sneeuw vlakbij Sochi en dan ook nog eens kunnen gluren naar de nodige bikini’s en zwembroeken. In Rusland ging het jaarlijkse BoogelWoogel gewoon door, alsof er niets aan de hand was! 

In het Russische Rosa Khutor hebben ze sinds de Olympische Winterspelen van 2016 een jaarlijks terugkerende traditie. Aan het einde van het seizoen trekt iedereen z’n wintersportkleding uit en knalt in z’n zwemkleding naar beneden. In 2018 wisten ze met 2.000 man die naar beneden gingen zelfs nog een record te vestigen.

Dan zou je zeggen dat zo’n event in COVID-tijden waarschijnlijk niet door zou kunnen gaan omdat een grote groep bij elkaar trekken niet zo’n heel goed plan is tijdens een pandemie. En daar heb je waarschijnlijk gelijk in. Maar! Dit is Rusland en daar kunnen ze natuurlijk iets makkelijker zelf kiezen wat ze wel of niet doen. Oftewel, het event ging gewoon door en er zijn zelfs nog nooit zoveel toeschouwers geweest als tijdens deze editie.

Geen record

Een nieuw Guinness World Record voor de meeste mensen die af gingen dalen in zwemkleding hebben ze niet, omdat er slechts 700 man daadwerkelijk naar beneden gingen. Maar dat neemt niet weg dat er een hele stoet met mensen langs de piste stond om er naar te kijken en waarschijnlijk ook de nodige biertjes weg te duwen, want wat doe je anders op zo’n event?

Alles bij elkaar stonden er zo’n 30.000 toeschouwers te kijken hoe de 700 mensen in zwemkleding in Rosa Khutor, het voormalige Olympische skigebied, de afdaling hebben gepakt in behoorlijk mistige condities, dus veel hebben ze niet echt kunnen zien.

Oftewel, toch nog een beetje een lichtpunt in COVID tijden. Kunnen we zo’n event niet alvast inplannen voor komende winter?

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Het is versoepelingsweekend! Eindelijk mag het een en ander weer en dat werd hoog tijd. Tijd om het weekend af te sluiten met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws