Nieuws - 23 december 2017   12:23 Jackson Hole organiseert freeride competitie met Corbet’s Couloir als verplichting

Door:

Ook als je helemaal niks met de States hebt als het op wintersport aankomt, dan ken je Corbet’s Couloir wel! Deze legendarische drop staat zo ontiegelijk vaak op het internet dat je ‘m echt niet meer kan missen. Kings and Queens of Corbet’s is een freeride wedstrijd met Corbet’s Couloir als moetje tijdens de run! 

Met knikkende knietjes op de drop van Corbet’s Couloir staan en nog tien keer je leven overdenken terwijl je twijfelt of je ‘m gaat pakken? Daar heb je geen kans voor tijdens deze competitie. Full pull indroppen en daarmee kans maken op dik $10.000. Geen slechte vangst, toch?

Het is de eerste keer dat deze run gebruikt gaat worden voor een wedstrijd en zelf noemen ze het ook meteen de ‘meest iconische run van heel de Verenigde Staten’ en daar kunnen ze best wel eens gelijk in hebben. Hoe dan ook, de deelnemers moeten sowieso volle bak naar beneden blaffen over deze couloir met z’n steile drop, anders kunnen ze die prijzenpot wel vergeten. Uiteindelijk kan er maar één man gekroond worden tot King of Corbet’s en gaat één vrouw de titel Queen of Corbet’s in ontvangst nemen. De judges kijken in ieder geval naar snelheid, moeilijkheidsgraad, maar ook de hoeveelheid commitment waarmee de drop genomen wordt. Oftewel, geen pussy moves toegestaan! Andere criteria zijn ‘innovatieve en progressieve manoeuvres’ en algehele controle samen met perfect uitgevoerde landingen.

Tussen 31 januari en 4 februari gaat dit event plaats vinden en voor die tijd gaat Corbet’s Couloir dus ook dicht voor alle andere skiërs in Jackson Hole. Wanner het precies gaat gebeuren horen we tot uiterlijk 24 uur van te voren, net zoals we bij bijvoorbeeld de Freeride World Tour gewend zijn.

 

Een puntje waar we nog geen informatie over hebben helaas, is hoe je hieraan mee kan doen. Er is namelijk nergens een inschrijving te vinden, maar er staat ook niks over dat dit event invite-only zou zijn. Je kan ze altijd nog proberen te bellen op +1 1-888-DEEP-SNOW en ja dat is serieus het telefoonnummer van Jackson Hole!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws