Nieuws - 23 januari 2020   14:22 Japan beleeft ‘slechtste winter ooit’

Door:

Ook in Japan zijn de condities niet best. Ze hebben de slechtste winter sinds jaren en verschillende gebieden moeten de deuren sluiten! 

Normaal gesproken kennen we Japan van de metershoge sneeuwmuren en idioot veel poeder, maar dit jaar is de situatie totaal anders. Weinig sneeuw, karige bende en gesloten skigebieden zijn het resultaat! Ze hebben de droogste winter in jaren tijd en dit levert problemen op voor heel veel skigebieden.

Het westen van Japan heeft in december nog geen 38% van de normale hoeveelheid neerslag gekregen en dat is weinig. Heel erg weinig! De problemen zijn zo groot dat de FIS hele bijzondere acties uit moet voeren om een World Cup schansspringen te organiseren, zo moeten ze sneeuw verschepen uit andere gebieden om de course voor elkaar te krijgen.

Dansen White Resort is zelfs al weken helemaal dicht, omdat er zo weinig sneeuw ligt en de temperaturen te hoog zijn voor de sneeuwkanonnen. Lokale media heeft aangegeven dat een derde van de Japanse skigebieden gesloten is vanwege het totale gebrek aan sneeuw en voorlopig ziet het er ook niet naar uit dat er écht verbetering komt.

En de oorzaak? Klimaatverandering! Althans, dat zeggen de meteorologen in Japan. Er is nu vooral een warme stroming van lucht in Japan gaande, net zoals we nu in de Alpen ook ervaren. Of dit nog een beetje gaat veranderen is dus ook nog maar de vraag, aangezien normaal gesproken de winter in deze periode op z’n hoogtepunt moet zijn. Of februari nog wat gaat brengen? Laten we hopen van wel. Japan moet zijn reputatie van poederheaven natuurlijk niet kwijt raken!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws