Nieuws - 9 augustus 2019   17:58 Jeno Farinon verbreekt Belgisch record schansspringen

Door:

Jarenlang heeft het record op naam gestaan van Rembert Notten, maar op 3 augustus 2019 is het record aan stukken ‘gevlogen’ en wel door de 23-jarige student Jeno Farinon. Hij neemt hierbij het stokje over want hij is nu Belgisch recordhouder schansspringen!

Van ‘een normale student voeding- en dieetkunde aan de Odisee Hogeschool Gent die nog nooit op een skischans heeft gestaan’ tot ‘Belgisch recordhouder schansspringen’, het duurde minder dan twee weken voor Jeno Farinon en het mondde dus uit in iets erg positiefs voor de Belg. Dit alles in het Oostenrijkse Hönhart, waar het record werd verbroken tijdens een officiële wedstrijd.

Training

“Ik kan wel skiën, maar dat is het dan ook”, vertelt Jeno aan HLN. “Maar extreme sporten trekken mij wel aan, dus wilde ik dit absoluut eens proberen, ook al verklaarde iedereen mij gek!” En tja, als je nog nooit op een schans hebt gestaan, maar wel met een titel vandoor wilt gaan… Dan heb je hulp nodig! En die hulp kwam er aangezien Jeno Daniël Keil tegenkwam. Keil heeft zelf ook op aardig niveau gesprongen en is nu hoofdcoach, wat het hele plaatje compleet maakte. Na elf dagen aan training en uiteraard de nodige ups en downs was het dan zover: de wedstrijd!

Record

Het record van Rembert Notten stond op 35 meter, dus dat was in ieder geval hetgeen wat verbroken moest gaan worden. Tijdens de trainingen bleef Jeno Farinon steken op 34 meter, maar daar kwam dus tijdens de wedstrijd verandering in. “Een schoonheidsprijs zal ik niet winnen met mijn sprong, maar het officiële Belgisch record heb ik dus wel”, analyseert een trotse Jeno Farinon z’n sprong van 37 meter richting HLN. “Makkelijk was het niet, van op de grond lijkt het wel mee te vallen maar als je bovenaan zo’n schans staat, is het toch elke keer schrikken hoe steil dat is.”

Jeno Farinon heeft overigens geen ambities om het allemaal nog verder te gaan beoefenen, ware het niet dat hij het niet uitsluit om nog eens terug te komen. Lees het hele verhaal op HLN.be, Rembert Notten was op het moment van schrijven niet bereikbaar voor commentaar.

Ps. de foto heeft geen ster te maken met het verhaal van Jeno Farinon.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws