Nieuws - 17 januari 2018   19:34 Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond gaan ‘skiën’ met oude Jaguars

Door:

Het principe van even je auto door de sneeuw heen trappen hebben de heren van The Grand Tour wel héél erg letterlijk genomen. In het Amerikaanse Telluride hebben ze een drietal oude Jaguars door de sneeuw heen geragd en niet een klein beetje ook. Dit is Jag Skiing! 

Als je die rasidioten bij elkaar zet voor een autoprogramma dan weet je dat je chaos krijgt! En die chaos komt er ook, zonder twijfel. In de Top Gear tijden hadden de heren al aardig wat rare fratsen met auto’s in de winter, zo hebben ze een keer een auto variant van de Winterspelen op weten te zetten compleet met een Mini Cooper die ze van een skischans af hebben laten vliegen en zijn ze al een keer de Noordpool over geweest met speciaal geprepareerde Toyota’s. Deze keer gaan ze dus skiën!

Tijdens een trip door Amerika waarin ze willen laten zien dat oude Jaguars echt niet zo verrot zijn als heel veel mensen claimen, komen ze aan in het welbekende skigebied Telluride en willen ze een rondje gaan skiën. Maar ja, blijkbaar is de rasechte Britse Jaguar chauffeur niet echt van het uitgeven van de centen en vooral het jatten van andermans spullen (Clarkon’s woorden, niet die van ons) en dus willen ze zo goedkoop mogelijk skiën. Dus wat doe je dan? Je gaat de berg af met je auto.

Geen spikes, geen ski’s of andere voorbereidingen, gewoon een auto bovenop de piste en dan naar beneden gassen. Oftewel, je hebt nul kans om je auto ook maar een klein beetje te sturen en dan moet je langs een afgrond naar beneden rijden. Briljant plan, toch? En dat dan ook nog eens met Jaguars die bijna letterlijk uit elkaar vallen. Succes!

Hieronder kan je in ieder geval het briljante skistukje zien en zoals ze zelf zeggen, autoskiën kan je binnen een dag onder de knie hebben terwijl je met het gewone skiën in één dag tijd nog steeds naar beneden komt alsof je moet kakken. Laat je ski’s lekker thuis en trap je auto van de berg af. Gas erop! Wil je het hele stuk zienn? Check dan even aflevering 6 van The Grand Tour!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws