Nieuws - 3 januari 2019   17:15 Jeremy Jones lanceert apparaat dat van je iPhone een satelliet telefoon maakt

Door:

Als er één ding funest kan zijn in de backcountry, dan is het niet bereikbaar zijn wanneer je hulp nodig hebt. Jeremy Jones heeft daarom samen met Somewear Labs een apparaat ontwikkeld waarmee je contact kan maken over een satelliet verbinding! 

Wanneer je buiten de pistes komt, heb je dan een satelliet telefoon bij je om bereikbaar te zijn? Het antwoord is waarschijnlijk nee. En toegegeven, de traditionele satelliet telefoons zijn niet bepaald moderner geworden en zijn doorgaans ook niet heel erg betrouwbaar. Zeker niet in de kou! En iedereen heeft waarschijnlijk toch wel z’n smartphone mee, maar als jij ergens diep in de bergen zit heb je waarschijnlijk geen bereik op je telefoon.

De Somewear Global Hotspot brengt daar verandering in. Een klein apparaat, dat je makkelijk in je zak kan steken en die een permanente verbinding heeft met communicatie satellieten zodat je ten alle tijden reddingsdiensten in kan schakelen voor jouw locatie.

SOS melding

De SOS melding is de basis en het meest belangrijke onderdeel van deze hotspot. Het werkt niet als een traditionele satelliet telefoon, maar als een echte, toegewijde SOS knop die je indrukt als je hulp nodig hebt. Er wordt dan direct een melding gestuurd met je GPS coordinaten naar GOES Worldwide, die er vervolgens voor zorgt dat de melding direct bij de juiste reddingsdienst terecht komt. GEOS Worldwide is een internationaal instituut dat veiligheid- en reddingswerkzaamheden coördineert en zij zullen direct beoordelen wat er op jouw locatie nodig is.

Somewear

Berichten

Een andere functie van de Somewear Global Hotspot is de mogelijkheid om berichten te sturen via een speciale app. Door je telefoon te verbinden via Bluetooth kan je vervolgens berichten sturen over de satellietverbinding naar ieder ander telefoonnummer, e-mailadres of gebruikers van de Somewear app.

Overigens werkt die berichten functie samen met de SOS melding. Wanneer er iets mis gaat en je telefoon is nog bereikbaar, kan je na het doorgeven van je SOS melding meer informatie geven over de situatie door direct te communiceren met de reddingsdiensten. Zo kan je cruciale informatie doorgeven over de toedracht, de hoeveelheid mensen die betrokken zijn en andere belangrijke zaken.

Weer & Kaarten

De app van Somewear heeft bovendien de mogelijkheid om weerberichten en gedetailleerde kaarten binnen te halen via de satelliet verbinding. Zo kan je waar dan ook ter wereld, hoe diep je ook in de bergen zit, informatie krijgen die cruciaal kan zijn voor het plannen van het verdere verloop van je trip. Wanneer de Somewear Hotspot op de markt komt zullen die kaarten en het weer verwerkt zijn in de app en kan je deze simpel opvragen via de satelliet.

Het geheel is ontworpen in samenwerking met snowboard legende Jeremy Jones, die zelf behoefte had aan een simpel apparaat waarmee reddingsdiensten snel ingeschakeld kunnen worden, maar die niet in de weg zit bij het maken van een backcountry trip.

Kosten

Uiteraard hangt er een prijskaartje aan vast! Je kan er eentje kopen voor $349,99, wat neerkomt op ongeveer €307,-. Wel moet je rekening houden met de kosten voor levering in Europa, aangezien Somewear gebaseerd is in de Verenigde Staten.

Voor het gebruik van de Hotspot heb je bovendien een abonnement nodig, anders kan je geen satelliet berichten sturen of ontvangen. Ze hebben drie smaken: $15,- (€13,15) per maand voor 20 berichten, $25,- (€21,92) voor 75 berichten per maand, of $50,- (€43,85) per maand voor onbeperkte berichten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws