Freestyle. Nieuws - 19 november 2019   16:35 Joewen Frijns: “Concurrentie bij de Europa Cup is moordend, maar ik ga alles geven”

Door:

Daags voor de eerste Europa Cup wedstrijd in SnowWorld Landgraaf zijn de atleten al druk bezig met de voorbereidingen en de drang om te presteren is enorm. Net zoals bij Joewen Frijns, waardoor we even met ‘m vooruitblikken op de komende dagen!

De twee trainingsdagen zijn geweest en dus is het tijd om even te kijken hoe de vibe is. Joewen Frijns is één van de atleten die morgen en overmorgen gaat deelnemen in de Europa Cup wedstrijden in SnowWorld Landgraaf en al met al was de door o.a. DC gesponsorde atleet te spreken over de gang van zaken, ook al vraagt het wel wat energie van de Belg. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik het gisteren bij de eerste training wel wat zwaar had”, aldus Frijns. “Het afgelopen weekend was natuurlijk ook al druk bezet met twee wedstrijden, dus die voelde ik nog wel in m’n benen. Maar vandaag ging de training echt goed!”

Op de vraag of we, gezien de Freestyle Tour wedstrijden, ook hier een podiumplaats mogen gaan verwachten reageert de Belgische snowboarder een beetje terughoudend, maar tegelijkertijd strijdvaardig. Joewen Frijns: “Qua run weet ik al wel een beetje wat het moet gaan worden, maar het moet er morgen wel inzitten. En buiten dat, er staat zoveel talent op de deelnemerslijst”, bekijkt Joewen Frijns de mogelijkheden. “De scandinavische teams zijn echt heel sterk, dusja… Dat is wel heavy.”

Maar al met al? “De concurrentie is moordend, maar ik ga alles geven. Een podiumplek zou wel echt nice zijn en ik denk eerlijk gezegd ook wel dat wij Belgen en Hollanders in het voordeel zijn omdat we hier al geruime tijd komen, ook al moet het nog altijd wel op z’n plek vallen.”

Uiteraard zijn wij morgen aanwezig om je op de hoogte te houden van alles rondom de Europa Cup wedstrijd in SnowWorld Landgraaf. Volg ons dus op Instagram voor live video’s en like ons op Facebook zodat je niets hoeft te missen!

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle