Nieuws - 3 april 2015   15:18 Jon Olsson showt zijn bizarre vierwieler: de Audi RS6 DTM

Door:

“WAT.DEF*CK!? BI-ZAR! ON-GE-LO-FE-LIJKE CREATIE! WAUW!” En als je ons de kans zou geven waren we nu nog steeds bezig met onze kaak van de grond te rapen. Het was al bekend dat hij bezig was om van zijn ‘normale’ Audi RS6 een nog gruwelijker bakbeest te maken, maar officiële foto’s hoe hij er nou in het echt uitziet waren er nog niet. Tot nu dan, want Jon z’n creatie is af en de specificaties zijn net zo onbeschrijfelijk als de auto zelf!

Enige tijd geleden had hij zijn plannen al bekend gemaakt dat hij zijn vierwieler een transformatie wilde gaan geven en nu is die metamorfose dus 100% klaar. De Audi RS6 C7 die hij had gekocht was namelijk wel erg gaaf, maar ergens miste er toch nog iets aan die auto. Nee dit zijn niet onze woorden, want wij zouden onze bedrijfsfiets er zonder twijfel meteen voor inruilen, maar wel die van Jon aangezien hij nog iets unieker dan unieks wilde hebben. Daarom besloot hij om zijn brulapparaat af te zetten bij het Zweedse bedrijf Stertman Motorsport met de tekst “Maak deze bolide zo extreem mogelijk als je kan, maar ik wil er nog wel dagelijks mee naar de piste kunnen rijden.”

Jon Olsson

Dat hoef je natuurlijk niet aan een bedrijf te vragen die leeft voor zulk soort opdrachten en dus gingen ze aan de slag. “Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor de widebody style die op DTM auto’s zit.” Aldus Jon. “Het is altijd een droom voor mij geweest om een auto te bouwen die hier op lijkt, maar wel op de weg mag én uiteraard al mijn ski gear kan hebben.” En dat is zo te zien grandioos gelukt! Het blijft trouwens niet alleen bij het uiterlijk, ook motorisch is er gesleuteld aan de RS6.

Alleen de beste materialen van STM, Intrax, Movit en Milltek Sport zijn gebruikt en de auto is nu voorzien van een STM Stage 3+ tuning pakket waardoor de 4.0 liter V8, in combinatie met de TTE 18 karaats gouden turbochargers (!), van 560 pk naar ruim 900 pk is gegaan. We herhalen het nog maar even: NEGENHONDERD PEEKAA! Allemachtig, als hij daar niet driftend mee de sneeuw door kan komen dan weten we het ook niet meer. Hier blijft het trouwens niet bij, want met racebrandstof zou de vierwieler van Jon rond de 1000 pk moeten kunnen halen. Dit alles staat op een set mat zwarte ADV. 1 wielen die al het vermogen op het wegdek moeten verwerken.

Uiteraard mocht de skibox van Jon niet ontbreken en deze is door het bedrijf 56Nord in elkaar gezet. Dit is er eentje die speciaal voor Jon is gemaakt, want hij wilde wel een skibox waar een hoop ski spullen in konden. Het resultaat is echt werkelijk waar om te kwijlen en we kunnen niet wachten op de eerste video’s van Jon en z’n auto! Foto’s hieronder, wat vinden jullie?

Jon Olsson Jon Olsson Jon Olsson Jon Olsson Jon Olsson Jon Olsson

Bron:

Photo credit: Betsafe.com / Oskar Bakke

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws