Nieuws - 9 juni 2015   18:09 Jon Olsson verkoopt zijn Audi RS6 DTM aan Nederlander

Door:

Sacrebleu! De Zweedse freeskiër heeft maandenlang aan zijn bijzondere vierwieler laten sleutelen en afstellen en vanaf eind maart/begin april trok hij er eindelijk de wijde wereld mee in, maar nu is Jon Olsson de Audi RS6 DTM dus alweer zo beu dat hij ‘m van de hand heeft gedaan. De grote vraag blijft: wie is er zo erg fan van de bolide geworden dat hij of zij zo’n uniek apparaat zou willen hebben? Het antwoord ligt dichter bij je deur dan je denkt!

“Zonde, zonde, zonde!” en “Nu maar hopen voor Janni (z’n vriendin -red.) dat hij niet zo snel switcht met vrouwen als met auto’s!” waren de eerste twee opmerkingen die door de lucht vlogen toen we hoorden dat Jon Olsson zijn one of a kind Audi RS6 aan een nieuw baasje had verkocht. Zoals gezegd rijdt Jon er pas vanaf eind maart/begin april mee, daarvoor heeft het werkelijk waar enorm lang geduurd voordat het monster met bijna 1000 peekaa helemaal ready was.

Ons boeren gezonde verstand vertelde ons meteen dat de relatie tussen Jon en z’n RS6 DTM dus wel erg kort en krachtig is geweest. Te kort eigenlijk, waardoor we ons afvroegen of het hele DTM circus niet gewoon al bij Jon als PR-stunt genoteerd stond. Blijkbaar waren er met ons nog vele anderen die dat dachten, maar Jon vertelde dat hij deze auto sneller dan gepland had verkocht omdat het hele proces van deze RS6 nogal in de soep was gelopen. De RS6 zou namelijk in december al klaar moeten zijn geweest, maar dat werd dus april. Hierdoor koos Jon er voor om de auto van de hand te doen en rustig met z’n nieuwe project aan de gang te kunnen gaan!

Verder meldt Jon dat hij heeft geleerd dat wanneer er iemand geïnteresseerd is in een extreem gemodificeerde wagen je zo’n kans niet kan laten liggen aangezien je ze eigenlijk nooit verkoopt. Daarnaast zou hij de aankomende maanden toch in Australië en Nieuw-Zeeland zitten dus gebruiken ging Jon ‘m niet. Daar zit natuurlijk wel ergens een kern van waarheid in, maar om nou zo snel alweer afscheid te nemen?!

Enfin. Dat waren dus de redenen die Jon had gegeven, maar we blijven het erg jammer dat we zo weinig van de RS6 DTM hebben kunnen genieten. Één fotoshoot en een handvol video’s later is hij namelijk alweer vertrokken en dus heeft het klaarmaken en de hele heisa er omheen wellicht langer geduurd dan dat-ie er daadwerkelijk in heeft gereden.

Ook al is het niet helemaal waar dat we er niet meer van kunnen genieten want de Audi RS6 DTM staat namelijk in, jawel, Nederland! In Alkmaar om iets specifieker te zijn en wel bij Auto Leitner. Voor hoe veel euro de auto weer van eigenaar mag wisselen is nog niet bekend, maar onderstaande foto laat in ieder geval zien dat ze de ruimte van de RS6 goed gebruiken. ‘Even snel een boodschapje doen’ krijgt zo meteen een compleet andere lading!

Jon Olsson

Verder geeft Jon aan dat we rond oktober/november weer een nieuw bolide mogen gaan aanschouwen en hij liet meteen weten dat dat project nog een stapje verder gaat dan deze RS6. Termen als ‘more power’, ‘louder’ en ‘more racy’ kwamen voorbij dus wij zetten in op de Audi R8 of Audi RS7. Aan welke auto denk jij dat Jon gaat laten sleutelen?

Bron:

Frontpage foto: Jon Olsson / Betsafe - Boodschappenfoto: Auto Leitner

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws