Nieuws - 22 oktober 2016   17:26 Jon Olsson’s nieuwe winterauto is de snelste Lamborghini Huracán ter wereld

Door:

Jon Olsson did it again! Na bijna een jaar van mysterieus gedoe rondom z’n nieuwe auto heeft ie ‘m gisteren in ontvangst genomen. Met deze bloedsnelle Lamborghini Huracán gaat Jon Olsson de Europese skigebieden af tijdens de winter en uiteraard zit er weer een skibox op! 

Dure en snelle auto’s zijn niet genoeg voor Jon, hij gaat er graag nog een ‘beetje’ mee knutselen. Zo zagen we al een keer een auto die direct van het circuit lijkt te komen en natuurlijk de legendarische Audi RS6 DTM, die een tijdje in Nederlandse handen is geweest voordat de auto in vlammen op is gegaan na een overval. Sindsdien zat Jon zonder auto als je tenminste dat golfwagentje in Marbella niet meetelt.

Afgelopen winter had hij al een Lamborghini Huracán gekocht maar daar hebben we eigenlijk helemaal niks van gezien. En dat heeft een reden! Nadat hij ‘m heeft gekocht ging de Lambo namelijk direct door naar Stertman Motorsport om ‘m van top tot teen onder handen te nemen en nu kunnen we eindelijk het resultaat aanschouwen.

Jon Olsson

De eerste eis van Jon was om de snelst mogelijke auto te hebben die toch 100% betrouwbaar is. Deze Lambo gaat vooral in de winter gebruikt worden en dan wil je geen gezeik hebben als je ergens in de bergen zit! De Huracán is met z’n standaard 601pk al geen slome bak te noemen, maar door een supercharger kit zit dit nu dik boven de 800pk. Tijdens het ombouwen hebben ze ‘m getest en deze Huracán trekt van 0 naar 200km/h in 5,3 seconden. Oftewel, druk het gaspedaal in en je oogballen zitten tegen de achterruit. Jon zegt zelf dat dit de snelste is auto die hij ooit heeft gereden, dus bloedsnel is hij zeker weten!

Jon Olsson Jon Olsson

Vervolgens is de uitlaat aangepakt voor meer power en een geweldige sound, dit hebben ze gedaan door een Akrapovich systeem eronder te zetten zodat ‘ie lekker kan brullen. Eventuri heeft luchtinlaten van koolstofvezel geïnstalleerd die voor een nóg dikker geluid zorgen en ook aan de wegligging is gedacht. De ophanging is daarom ook aangepakt waardoor de auto nog lager op de weg ligt dan normaal, dus dat wordt waarschijnlijk flink schrapen op de kronkelige bergweggetjes deze winter. Tot slot hebben ze nog een nieuwe remmen set erin gezet die vreemd genoeg gewoon van staal zijn! De Huracán heeft standaard keramische remmen maar in de winterperiode zijn stalen remmen volgens Jon een betere optie.

Jon Olsson

De echte blikvanger op deze auto is natuurlijk weer de skibox die niet kan ontbreken! Samen met 56Nord heeft hij een nieuwe versie van de koolstofvezel skibox gemaakt die helemaal aansluit op de Lambo en waardoor het sowieso een bijzondere verschijning is. Hoe vaak zie je nou een Lamborghini met een skibox op de weg?

Jon Olsson Jon Olsson

Met deze Huracán gaan Jon (en Marcus) tijdens de winter flink rondrijden door Europa om weer zoveel mogelijk sneeuw op te zoeken, dus wie weet kom je ‘m onderweg nog wel tegen. Één ding is zeker, Jon heeft wéér de meest opmerkelijke winterauto in z’n garage staan!

Bron:

Foto's: jon-olsson.com

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws