Nieuws - 15 september 2020   15:38 Kabel van skilift doorgeknipt, gondels vallen naar beneden

Door:

Een bijzonder voorval in Canada, waar voor de tweede keer in iets meer dan een jaar tijd een liftkabel is doorgeknipt. Er vielen gondels naar beneden en de schade is groot! 

De Sea to Sky gondel in het Canadese Squamish, vlakbij Vancouver, is gisteren zwaar beschadigd door vandalen. Onbekende daders hebben daar midden in de nacht de liftkabel doorgeknipt met grote schade als gevolg, aangezien er ook gondels naar beneden zijn gevallen na het doorhalen van de dikke staalkabel. Omdat het ‘s nachts gebeurde was de lift niet aan het draaien en zijn er ook geen gewonden gevallen.

Iets meer dan een jaar geleden, in augustus 2019, is dit ook al eens gebeurd bij dezelfde gondellift. Ook toen werd ‘s nachts de kabel doorgeknipt en de dader of daders zijn nooit gepakt. Het gevolg was toen een lange periode van reparaties en de kosten liepen in de miljoenen dollars, omdat er dus ook een nieuwe kabel aangelegd moest worden.

Nieuw voorval

Nu is het dus weer raak en het skigebied is dan ook radeloos. Niemand weet wie hier verantwoordelijk voor is en wat het mogelijke motief is van de dader of daders van deze misdaad. “We zijn in shock”, zegt directeur Kirby Brown. “Dit is een exacte herhaling van wat vorig jaar gebeurd is.” Mensen die iets weten over dit voorval of die verdachte situaties hebben gezien worden opgeroepen om zich te melden bij de politie in Squamish.

Hoe het nu verder gaat verlopen voor het berggebied is nog onduidelijk. De schade is wederom erg groot en zal vermoedelijk weer in de miljoenen lopen. Ook zorgt dit voor grote economische gevolgen in de regio, aangezien de lift voorlopig stil zal moeten blijven staan en het waarschijnlijk ook nog maanden duurt voordat de lift gerepareerd is. De start van het winterseizoen kan hierdoor zelfs in de problemen komen, aangezien het nu al behoorlijk kortdag is voor Squamish.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws