Nieuws - 20 oktober 2016   12:04 Kaprun: Kitzsteinhorn straks mogelijk bereikbaar via het dorp!

Door:

Grootste plannen in het Oostenrijkse Kaprun! Om de gletsjer te bereiken moet je nu nog met de auto of de skibus naar het dalstation van de Kitzsteinhorn, maar daar komt vanaf 2017/2018 mogelijk verandering in. Er liggen plannen voor een verbinding tussen de Kitzsteinhorn en Maiskogel! 

Iedereen die in het hoogseizoen op de Kitzsteinhorn is geweest herkent het wel. Dikke vette files voor het parkeren en een blik sardientjes is jaloers op de skibus, zo vol zit ‘ie! Om deze problemen te voorkomen liggen er grootse plannen die aardig wat gaan kosten, maar ook veel problemen op kunnen lossen. Kaprun wil de Kitzsteinhorn gaan verbinden met de Maiskogel, het kleinere skigebied dat direct vanuit het dorp te bereiken is.

Op dit moment zijn beide skigebieden volledig van elkaar geisoleerd, al is de Maiskogel niet erg groot te noemen. Als de plannen doorgaan dan komt daar dus een einde aan, al zal je nog niet van de Kitzsteinhorn naar Maiskogel kunnen skiën en dus een echte dalafdaling kunnen maken. Voorlopig gaat het alleen om een gondel naar de Kitzsteinhorn en dat slokt ook meteen behoorlijk veel budget op!

De begroting voor dit project ligt namelijk tussen de 70 en de 80 miljoen euro voor één lift en dat is eigenlijk niet zo heel vreemd. In een rechte lijn moet er meer dan zes kilometer overbrugd worden en het terrein is niet overal even makkelijk te noemen waardoor de werkelijke lengte alleen maar groter zal worden. Waar het dalstation van deze nieuwe lift precies komt te staan is nog niet helemaal duidelijk, het zou kunnen dat deze helemaal onderaan de Maiskogel te vinden zal zijn of misschien op het hoogste punt van dit skigebied. Wel is duidelijk dat de nieuwe lift in één keer door zal moeten gaan tot het Alpincenter op de Kitzsteinhorn, waar ook Gletscherjet 2 aankomt.

KitzsteinhornHuidige kaart van Kaprun

De plannen voor deze nieuwe verbinding zijn nog niet volledig afgerond en het is daarom ook nog niet zeker of dit allemaal doorgaat. De komende maanden moet er meer duidelijk worden over deze verbinding en dan wordt er gekeken of het skigebied het nodige budget vrij kan maken voor deze megaklus!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Nu Oostenrijk op twee deelstaten na volledig oranje kleurt op de kaart met reisadviezen, is het nog maar afwachten wanneer je als Nederlander weer enigszins normaal op vakantie kan naar het Alpenland. Toch is er een sprankje hoop, twee regio’s in Oostenrijk vallen namelijk buiten de code oranje regels!  Lees Meer…

WTF

18 oktober 2020

Zondag WTF #401

Een week dichterbij de winter en nog steeds dezelfde ellende. Anyway, tijd voor een beetje chillmode en een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws