Nieuws - 9 april 2019   14:03 Karel van Goor trots: “Het niveau tijdens het NK Freeride 2019 was de highlight van de week”

Door:

Na Alex Hooftman en het reisverslag was het tijd om iemand anders te contacten rondom het Poederbaas Freeride Festival 2019. Er liep namelijk eveneens een atleet rond in Kappl die een bijzonder verhaal met zich meebracht want Karel van Goor stond namelijk aan de start van het NK Freeride 2019 in Kappl en dit deed hij zeker niet onverdienstelijk!

Als we iemand de prijs moesten geven voor ‘die hadden we niet aan zien komen, maar toch ergens ook weer wel’ dan gaat hij zonder twijfel naar Karel van Goor. Karel is namelijk een onbekende wanneer het neerkomt op Freeride wedstrijden, maar op een snowboard staan doet hij al jaren. De boardercrosser, die op wereld niveau mee heeft gedraaid, zag dan ook bij het NK Freeride 2019 in Kappl z’n kans schoon om aan de start te verschijnen en z’n talent te laten zien aan het grote publiek.

Karel van Goor

Dit alles resulteerde allereerst in een ticket richting de finales en alsof het allemaal nog niet genoeg was ramde Karel van Goor zichzelf ook nog eens het podium op. Een tweede plaats zou het feest helemaal afmaken en uiteraard was dit niet perse wat hij had verwacht. “Kijk, snowboarden lukt me natuurlijk wel, maar ik heb al heel lange tijd niet meer meegedaan aan een wedstrijd waar je afhankelijk bent van de jury. Het was dus allemaal afwachten. Tijdens de kwalificatie vond ik het het belangrijkste om op m’n benen te blijven staan. Vanaf daar was het kijken hoe je staat in het veld. Ik vond het een lekkere cliff met mooie bochten en goeie snelheid en vijfde plek was wel eerlijk.”

Maar, Van Goor zag mogelijkheden na de kwalificatie: “Het voelde goed en ik dacht ‘als ik volle bak ga tijdens de finales en daar een dikke run neerzet dan zit er wellicht wel meer in dan die vijfde plek’ en dat bleek het geval te zijn,” ook al keek Karel van Goor met positieve verbazing naar z’n concurrentie. “Oprecht, het niveau van alle atleten was voor mij de highlight van de week, zo spectaculair en ik had het dan ook echt niet verwacht. Ik heb verschillende NK’s meegepakt (boardercross, freestyle -red.) maar freeride zat daar nog niet tussen en nu ik ‘m heb aangedaan kan ik niet anders zeggen dan dat het niveau echt hoog ligt in Nederland. Je weet dat er aardig wat snowboarders zijn in Nederland, maar zoveel? Nee, niet verwacht. Maar het maakt me ook trots want veel mensen verwachten het niet van Nederlanders en dat vind ik gaaf. Ik hoop dat het via deze manier met het Nederlands Kampioenschap alleen nog maar meer wordt.”

Karel van Goor

Dan even de link leggen met de boardercross, want buiten de meest obvious redenen, waar zaten de verschillen? “Het is daar allemaal wel wat serieuzer. Boardercross is racen. Het gaat om wax, kleding en wie het snelste is en tja… Dan ga je toch dingen anders doen of anders naar momenten kijken. Bij het NK Freeride in Kappl was het echt meer dat iedereen samen was, iedereen hielp elkaar, iedereen moedigde elkaar aan. Het was gewoon relaxter en als je run klaar was kon je juichen voor de rest. Ik wilde ook dat iedereen een dikke run neerzette en wilde ook iedereen plezier zien hebben. Zo’n sfeer had ik nog niet meegemaakt, dat is echt gaaf,” Blijft Karel van Goor enthousiast, dik twee weken na de wedstrijd verreden is.

En uiteraard moest er nog even gevraagd worden hoe Karel van Goor richting de wedstrijd van volgend jaar kijkt. “Een week zoals deze is gewoon zo mooi. Iedereen was lekker chill en het voelde als een familie. Iedereen was aan het skiën, snowboaren en plezier hebben. Het is moeilijk om het beter te krijgen denk ik, maar ik ben echt heel blij dat ik er ben geweest en volgend jaar ben ik er zeker weer bij. Zeker zeker weten.”

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws