Nieuws - 22 februari 2021   14:34 Karinthië komt met nieuwe maatregel, eerste skigebieden verplicht negatieve test

Door:

In Tirol is het al even het geval, maar nu gaat ook Karinthië het testbeleid aanpassen. In district Hermagor heb je vanaf nu ook een negatieve test nodig om de skilift in te kunnen! 

Boosdoener voor deze maatregel is uiteraard degene die we de laatste tijd vaker voorbij horen komen. In Karinthië is de Britse variant van COVID-19 aan een opmars bezig en dus moeten ze actie ondernemen. In Tirol werd eerder al besloten dat iedereen die de skilift in wil, een recente negatieve PCR test moet laten zien. Kan je dat niet, dan mag je simpelweg de lift niet in. Door deze maatregel hebben meerdere gebieden in Tirol al besloten om de tent te sluiten, omdat ze het simpelweg niet rond krijgen.

Nu komt ook een deel van Karinthië met dezelfde maatregel. Vanaf nu zal je in district Hermagor eveneens een negatieve test op zak moeten hebben, of aan moeten kunnen tonen dat je voldoende antistoffen hebt. Zo’n formulier mag niet ouder zijn dan 48 uur en je zal ‘m ten alle tijden bij je moeten hebben, omdat je er ‘willekeurige controles’ kan verwachten.

Testcapaciteit

In navolging van deze nieuwe maatregel gaat Karinthië ook zorgen voor meer testcapaciteit in de regio, zodat men ook op tijd een negatieve test kan halen en zo tóch de skigebieden in mag gaan. Een van de voorbeelden hiervan is de toevoeging van twee nieuwe teststraten in de regio vanuit de lokale overheid, echter heeft het skigebied Nassfeld, het grootste gebied in deze regio, zelf aangegeven een teststraat te bouwen. Zo kunnen potentiële bezoekers alsnog op tijd getest worden.

In de regio Hermagor liggen buiten Nassfeld vooral kleinere gebieden. Tot nu toe zijn het in Tirol juist de grotere gebieden die aan hebben gegeven de deuren te sluiten, omdat ze het financieel niet voor elkaar krijgen om open te blijven. In Karinthië is dit vooralsnog niet aan de orde.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Voor de Oostenrijk gangers is er een beetje licht aan het einde van de lange tunnel. De overheid heeft een reeks versoepelingen bekend gemaakt, waarin ze ook aangeven dat er plannen zijn voor het heropenen van de horeca en toerisme daarmee weer mogelijk te maken!  Lees Meer…

Meer Nieuws