Nieuws - 20 augustus 2020   14:09 Karinthië presenteert eerste, mogelijke après-ski maatregelen: alleen buiten feesten

Door:

De maatregelen zijn zeker nog niet in kannen en kruiken, maar als we de werkgroep uit het Oostenrijkse Karinthië moeten geloven is de kans heel groot dat er aankomende winter een streep gaat door het indoor feestvieren. In een voorlopig voorstel wordt opgeroepen tot alleen maar outdoor après-ski! 

Hoewel de Oostenrijkse politiek nog steeds een oordeel moet gaan vellen over de coronamaatregelen, en wat het gaat betekenen voor de après-ski, zijn steeds meer partijen bezig om zelf richtlijnen op te stellen. Zo ook de deelstaat Karinthië! Hoewel Karinthië tijdens de winter niet zo druk is als bijvoorbeeld Tirol, zullen ook de skigebieden in deze regio iets moeten doen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Om hier iets van te kunnen vinden heeft de lokale overheid een werkgroep opgericht die samen de richtlijnen op moeten gaan stellen voor de komende winterperiode. Hoewel deze richtlijnen nog zeker niet afgerond zijn, beginnen er wel wat dingen naar buiten te komen. Een van de regels is het mogelijk verbieden van de après-ski die normaal gesproken indoor plaatsvindt.

Alleen maar buiten

Dat après-ski een grote rol heeft in de verspreiding van het virus, dat is wel duidelijk. Er zal dus zeker iets moeten gebeuren om een herhaling van het afgelopen jaar te voorkomen. De maatregel die de werkgroep nu voorstelt is om de après-ski alleen maar buiten toe te staan. De traditionele berghutten en après-ski tenten zouden daardoor niet in dezelfde hoedanigheid open kunnen gaan tijdens de aankomende winterperiode.

Hoewel deze maatregel een hoop horecauitbaters en medewerkers flink pijn zal doen, is het nog altijd beter dan helemaal geen après-ski te kunnen voeren. Hoe après-ski in de buitenlucht er precies uit gaat zien zal nog moeten blijken, daarvoor wil de werkgroep samen met skigebieden om de tafel gaan.

Overige maatregelen

Andere maatregelen die nu al geopperd worden, zijn het beperken van mensen die in een wachtrij voor de kassa mogen staan en hoeveel mensen er in een rij voor een lift mogen staan. De liften gaan sowieso een hekel punt worden met zeer waarschijnlijk een quota per stoeltjeslift en gondel en waarschijnlijk ook de verplichting om je mond te bedekken.

Ook de exacte richtlijnen rondom deze limieten moeten nu verder uitgewerkt worden. De werkgroep verwacht in september de definitieve maatregelen te kunnen presenteren, waarmee ze een raamwerk hebben voor heel Karinthië. Individuele skigebieden zouden vervolgens nog meer maatregelen mogen introduceren indien ze dat nodig vinden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws