Nieuws - 3 januari 2023   9:09 Ken Block overleden door sneeuwscooter ongeval

Door:

Bij een sneeuwscooter ongeval in Utah is de 55-jarige legende Ken Block tragisch om het leven gekomen.

Triest nieuws uit de Verenigde Staten. Ken Block, de 55-jarige rallycoureur die iedereen die toegang tot het internet heeft wel kent, is overleden door een ongeval met een sneeuwscooter in Utah. Ken Block deelde eerder meerdere posts op Instagram dat hij met sneeuwscooters op pad was. Volgens de lokale autoriteiten pakte Block een steile helling met zijn sneeuwscooter, die vervolgens door onduidelijke redenen over de kop ging en bovenop hem terecht kwam. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Ken Block; stunt legende

Door met zwaar opgevoerde auto’s te driften over een zelf gebouwde course en de video’s hiervan online te zetten in de Gymkhana reeks, vergaarde Block grote bekendheid. Daar kent het grote publiek ‘m dan ook van, maar er is nog meer waar Ken Block met z’n vingers aan heeft gezeten.

Block is namelijk professioneel rallycoureur, één van de oprichters van DC Shoes en ook het hele team van Hoonigan heeft hij opgebouwd. Daarnaast was de Amerikaanse stunt coureur jarenlang onderdeel van Ford Performance, waar hij bizarre creaties mee heeft gemaakt. De Ford F-150 RaptorTRAX is daar een mooi voorbeeld van, waar onderstaande beelden van zijn uitgekomen. In 2021 maakte Ken Block de overstap naar Audi, waardoor de Audi S1 e-tron Quattro Hoonitron het licht zou gaan zien.

Ken Block laat een vrouw en drie kinderen achter.

Foto: EKS/Jaanus Ree

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws