Nieuws - 14 december 2021   19:30 Kerstvakantie begint eerder: Ook eerder op wintersport?

Door:

Wanneer je naar de persconferentie van zojuist hebt gekeken, dan zal het je niet ontgaan zijn. De scholen gaan eerder dicht, maar gaan mensen daardoor nu ook eerder op wintersport? 

Eerder vandaag sloeg de paniek al een beetje toe bij een aantal partijen. De scholen in Nederland gaan eerder dicht om de verspreiding van het coronavirus verder te voorkomen, waardoor de kerstvakantie voor scholieren komende week al gaat beginnen in plaats van een week later. Hoewel Mark Rutte en Hugo de Jonge zojuist duidelijk aangegeven hebben dat die extra er niet is om vakantie te gaan vieren, maar juist om het aantal contactmomenten vlak voor de feestdagen te verminderen, is het nog maar de vraag hoe dit echt gaat lopen.

Toen het nieuws eerder vandaag al een beetje uitlekte gingen een hoop partijen namelijk direct schakelen, want ja. Als men hoort dat de vakantie eerder begint en de sneeuwcondities zijn nu gewoon goed, dan kan het maar zo zijn dat men besluit om alsnog eerder richting de sneeuw te gaan! En hoewel niks je officieel in de weg staat om dat te doen, is het om meerdere redenen af te vragen of het ook echt verstandig is.

Om te beginnen, de vervroeging van de vakantie is uiteraard bedoeld om er voor te zorgen dat met name de kinderen in de aanloop naar de feestdagen minder contact met anderen hebben, daardoor minder kans op besmetting hebben en je daardoor een veiligere kerst zou kunnen hebben. Direct op wintersportvakantie gaan staat daar dan weer lijnrecht tegenover. Daarnaast zijn ook nog lang niet alle skigebieden op 100% operationeel niveau, omdat normaal gesproken pas die eerste week van de kerstvakantie de eerste écht drukke week van het jaar is. In de week ervoor zijn nog lang niet alle skileraren overal aanwezig, zijn nog niet alle accommodaties 100% gereed en kan je daardoor toch net een ietwat andere vakantie krijgen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws