Nieuws. Video's - 29 november 2018   12:09 Kevin Hansen en Sebastien Loeb doen legendarische Alpe d’Huez rit

Door:

Je kent het wel. Na uren kachelen ben je eindelijk in de Franse Alpen, moet je alleen nog de haarspeldbochten afleggen naar het skidorp, zit er weer zo’n verrekte touringcar voor waardoor je een uur langer bezig bent. Kevin Hansen en Sebastien Loeb doen het even voor op de Alpe d’Huez! 

21 haarspeldbochten. Zoveel zitten er op de weg naar Alpe d’Huez! De legendarische route is onder de wielerfans niet geheel onbekend, maar nu hebben de twee rallybazen hem ook nog even afgelegd. En niet in een of ander suf boodschappenwagentje, hoewel je bij de Peugeot 208 nu niet gelijk een badass bak verwacht.

De Peugeot 208 die Hansen en Loeb de berg op trappen is wel een heel klein beetje aangepast ten opzichte van de versie die je in de showroom kan vinden. Hoe veel aangepast? Nou, wat dacht je van 580pk op vier wielen, 850Nm koppel en een sprint van 0 naar 100km/h binnen 2 seconden. Yeah. Dit heeft heel weinig te maken met de Peugeot 208 die jij zomaar kan kopen!

Anyway, twee stuks van die auto’s worden dus eventjes de haarspeldbochten van Alpe d’Huez opgetrapt door beide rally(cross) legendes en dit doen ze uiteraard in stijl. Veel glijden, heel veel herrie en natuurlijk zo snel mogelijk boven aankomen. Die 14 kilometer en 1100 verticale meters weten ze dan ook in een rap tempo af te leggen, daar kan je voor je wintersportvakantie nog wel iets van leren. Enige lastige is dat je niet echt een plek hebt om je ski’s kwijt te kunnen in deze auto! Alhoewel, die achterspoiler is zo massive, daar kan je best wat aan vastknopen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws