Freestyle. Nieuws - 3 mei 2019   13:31 Kevin Rolland zwaar gewond in ziekenhuis na recordpoging

Door:

Slecht nieuws uit Frankrijk! Kevin Rolland is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht na een zeer zware crash in La Plagne, waar hij bezig was met een wereldrecordpoging. 

Enkele dagen geleden is Kevin al naar het ziekenhuis gebracht. De freestyle skiër was in la Pagne bezig met een wereldrecordpoging voor hoogste air in een quarterpipe, maar tijdens die recordpoging ging het volledig mis.

Op dinsdag 30 april werd Kevin Rolland al met spoed, vanwege zware verwondingen, naar het ziekenhuis van Grenoble gebracht waar hij direct aan zijn verwondingen geholpen is. Het nieuws is pas laat naar buiten gekomen omdat artsen eerst bezig zijn geweest met het stabiliseren van de situatie, wat volgens de laatste berichten ook nu het geval is.

De exacte toedracht van Kevin Rolland is nog niet helemaal bekend. De officiele berichten hebben het helemaal nog niet over welke verwondingen hij heeft opgelopen terwijl de onofficiele berichten het hebben over ‘meerdere gebroken botten’, waaronder een gebroken heup. Het enige wat de artsen in een officieel bericht naar buiten hebben gebracht is dat Kevin Rolland in ‘serieuze, maar stabiele conditie’ verkeert.

Kevin Rolland was in La Plagne bezig met een recordpoging in de quarterpipe, waar hij het record wilde gaan verbreken van David Wise. Wise wist tijdens Audi Nines 2019 in Sölden 11,7 meter hoog uit een quarterpipe te komen, om naderhand op een banked landing terecht te komen. Daarmee pakte hij een record, al heeft hij door die recordpoging wel een gebroken bovenbeen opgelopen. Kevin Rolland ging voor minimaal 12 meter hoogte.

Simon Dumont deed in 2008 dezelfde poging en kwam uit op 10.8 meter hoogte, ook al landde hij in dezelfde quarterpipe als waar hij uit kwam.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle