Nieuws - 31 december 2019   9:29 Kind gered na volledig begraven te zijn onder lawine

Door:

Deze keer iets beter nieuws uit de sneeuw. Een lawineongeval in Heiligenblut is goed afgelopen, twee kinderen waren erbij betrokken, maar ze kunnen het beide navertellen! 

Een Poolse man was samen met twee kinderen een skiroute aan het afdalen in Heiligenblut bij de Grossglockner. Hoewel deze route niet geprepareerd is behoort deze wel bij de geopende afdalingen, waardoor ook deze afdaling in principe lawinevrij zou moeten zijn.

Tijdens de afdaling (Hochfleiss route) van het drietal kwam er ineens een lawine naar beneden van 200 meter breed en 300 meter lang. Waardoor de lawine ontstaan is, is nog onbekend.

Begraven

De Poolse man zelf werd omver geworpen door de sneeuwmassa, maar werd niet begraven. De twee kinderen, acht-jaar oud en twaalf-jaar oud, werden eveneens meegesleept, al kon de acht-jarige zichzelf uit de sneeuw graven en zonder verwondingen doorskiën.

De twaalf-jarige jongen, die de zoon van de Poolse man is, werd wel volledig begraven onder de sneeuwmassa. Gelukkig was de reddingsdienst zeer snel aanwezig en konden het slachtoffer snel vinden doordat er een ski uit de sneeuw stak. De jongen lag onder anderhalve meter sneeuw en kon zonder verdere zware verwondingen uitgegraven worden.

Omdat de reddingsdienst interne verwondingen niet uit kon sluiten is het kind toch met de helikopter naar het ziekenhuis in Lienz gebracht, waar een kort onderzoek is gedaan. Daar bleek al snel dat het kind niets mankeert en dus kon de familie snel weer terug naar het skigebied.

 

Foto: LPD Kärnten

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws