Nieuws - 26 januari 2020   9:47 Kings & Queens of Corbet’s Couloir gaat ook in 2020 van start en dit is de startlijst

Door:

Het event, dat met het jaar nog groter en gekker wordt dan dat het in eerste instantie al was, heeft voor de twintig twintig editie een aantal Freeride World Tour atleten op weten te trommelen én de datum is bekend!

Corbet’s Couloir, het is nog altijd een ding waar je als skier en/of snowboarder even met knikkende knietjes boven zal staan. De iconische couloir is door de jaren heen al meermaals gebruikt voor films en het leent zich gewoon perfect om iets episch mee te doen. Is het niet een mountainbiker die zich de couloir instort, dan zijn het dus wel skiërs en snowboarders die in wedstrijdformaat gaan kijken wie er het gaafste naar beneden kan komen.

De vorige keer dat ze het organiseerden was er wel degelijk een livestream dus we houden nu alsnog de hoop dat dat ook dit jaar gaat gebeuren. Of dat ook zo is zullen we je tegen die tijd laten weten, maar voor nu houdt de organisatie het dus op de atletenlijst en de datum.

En die atletenlijst is wel degelijk lekker hoor! Met Freeride World Tour atleten Tim Durtschi, die achtste is geworden in Japan, en regerend Freeride World Tour kampioene Arianna Tricomi staat er al aardig wat ervaring op de lijst, maar dan heb je bijvoorbeeld Logan Pehota, Sam Kuch, Crazy Carl en Jake Hopfinger nog niet gehoord. Net zoals snowboarders Jessika Jenson en Madison Blackley, om maar even een voorbeeld te geven.

De wedstrijd moet tussen 10 en 15 februari verreden gaan worden, wat natuurlijk afhangt van de weercondities. We hopen overigens voor de Freeride World Tour atleten dat de wedstrijd in Kicking Horse snel afgerond wordt en dat anders Kings & Queens of Corbet’s Couloir later verreden gaat worden want eh… Anders wordt het een lastig verhaal.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 september 2020

Zondag WTF #397

Je weet dat het glad is wanneer de bus zijwaarts voorbij komt glijden! En wist je dat je geen staal nodig hebt voor een zieke S-Rail?  Lees Meer…

WTF

13 september 2020

Zondag WTF #396

Meer coronamaatregelen her en der, nog steeds bloedheet, gaat het dan ooit nog eens een fatsoenlijke winter worden? Hoe dan ook, tot die tijd hebben we iets om je te vermaken. It’s WTF time!  Lees Meer…

Meer Nieuws