Nieuws - 14 augustus 2018   16:45 Kitzbühel en Ruka willen ‘eerste geopende skigebied zonder gletsjer’ worden

Door:

Ben je ook zo ontiegelijk klaar met de zomer en kijk je uit naar de winter? Mooi. De eerste Europese skigebieden die extra vroeg open gaan hebben de datums bekend gemaakt. Wie gaat als eerste open, Ruka of Kitzbühel?

Zodra het ook maar een klein beetje vriest staan de ijsmeesters in Nederland klaar om zo snel mogelijk een ijsbaan klaar te hebben en dat idee gaat doodleuk door richting de Alpen! Voor veel skigebieden is het vroeg open gooien van de liften een stukje prestige dat ze maar wat graag willen claimen.

Waar de meeste skigebieden pas open gaan in december, zijn er altijd een paar die toch nog op een extra vroege opening mikken en er zijn twee gebieden in de running voor een welbekende claim. Wie gaat het eerste geopende skigebied zonder een gletsjer worden?

Kitzbühel & Ruka

Het Oostenrijkse Kitzbühel staat vrijwel altijd bovenaan en dat heeft natuurlijk te maken met het stukje snowfarming dat ze daar al jaren toepassen, maar er is een serieuze kaper op de kust. Kitzbühel is van plan om de eerste pistes te openen op 13 oktober in het Resterkogel/Passthurn gedeelte, maar misschien dat een Fins gebied ermee aan de haal gaat.

Ruka in Finland is namelijk ook fanatiek met het snowfarmen en zij hebben al een hele specifieke tijd en datum staan. De Finnen willen op 5 oktober om 9.30 uur de liften opstarten! Dit valt of staat natuurlijk wel met de weerscondities, want als het warm blijft dan smelt die opgeslagen sneeuw ook binnen no-time weg.

Oftewel, Ruka heeft de beste kaarten in handen, maar als de winter ineens toeslaat in Oostenrijk kan Kitzbühel het toch nog worden.

Gletsjers

Of er snel nog meer gebieden bijkomen die geen gletsjers hebben is nog maar de vraag. Op dit moment zijn de gletsjers van Hintertux, Molltal, Saas-Fee, Zermatt en Les Deux Alpes bijvoorbeeld al geopend. Die laatste gooit binnenkort de boel weer dicht, maar Saas-Fee, Zermatt en Hintertux blijven lekker doorgaan. Oftewel, als je nog een sneeuwdosis wilt hebben, dan kan dat nog steeds!

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Heb je de countdown aanstaan totdat de terrassen weer open mogen? Dat snappen we heel goed. Om dit lange weekend door te komen hebben we in ieder geval weer een dosis WTF voor je klaar gezet! Lees Meer…

Meer Nieuws