Nieuws - 3 mei 2017   8:25 Kitzbühel gooit dit weekend nog één keer de pistes open!

Door:

Heb je zin om aankomend weekend nog een keertje de Oostenrijkse sneeuw in te duiken zonder een gletsjer te bezoeken? Dan heb je mazzel! Ondanks het feit dat Kitzbühel en Kirchberg de liften en de pistes allang gesloten hebben gooien ze de boel toch nog een keertje open. Het komt allemaal door de bizar late sneeuw! 

Begin mei nog skiën in een dorp dat zo laag ligt. We kunnen wel stellen dat we met een bizar seizoen te maken hebben! Meer sneeuw met Pasen dan met de Kerstdagen en nu ligt er dus in mei nog meer dan genoeg sneeuw om de liften weer aan te zwengelen. In Kitzbühel zaten ze blijkbaar ook naar het sneeuwpak te kijken en konden ze niets anders dan hier toch nog wat mee doen, want anders is het ook alleen maar zonde natuurlijk.

Ook al zouden we graag zien dat alle 179 kilometer aan pistes weer open zouden gaan aankomend weekend, dat zit er helaas niet in! Het meerendeel van het personeel dat de liften runt en de pistes strak moet houden is natuurlijk allang vertrokken en dus moeten ze het met een handjevol mogelijkheden doen. Maar hey, je kan wel gewoon je meters pakken! Op zaterdag 6 en zondag 7 mei kan je vanuit Kirchberg met de Fleckalmbahn naar boven, waar de Ehrenbachhöhebahn en de Steinbergkogelbahn ook nog eens op je staan te wachten. Skipistes die deze liften bereikbaar maken zijn dan gewoon geprepareerd en beschikbaar, maar daar zal je het mee moeten doen.

Één ding is zeker: de sneeuw ligt er nog steeds lekker bij! Aankomend weekend gaat het weer wel aardig wisselvallig worden en het is nog even afwachten of er sneeuw of regen naar beneden gaat komen. Voorlopig is het ook een eenmalige actie van Kitzbühel, maar als de sneeuw goed blijft, er misschien nog wel wat bij gaat vallen én er dit weekend genoeg animo blijkt te zijn, kan Kitzbühel wel eens beslissen om dit trucje nog wat vaker uit te voeren. Anyway, we raden je aan dat niet af te wachten en als je toevallig in de buurt bent gewoon nog even volle bak van de sneeuw te genieten. Zo vaak krijg je die kans niet meer in mei!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws