Nieuws - 24 juli 2018   14:54 Kitzbühel krijgt gloednieuwe superdeluxe gondellift

Door:

Met centen smijten kunnen ze wel in Kitzbühel. Het skigebied krijgt weer een nieuwe skilift, met een prijskaartje van in totaal 17 miljoen euro! 

Waarom zijn die liften toch zo idioot duur? Nou, mede omdat je tegenwoordig als supermodern skigebied niet meer wegkomt met een simpel liftje van houten zitjes en zonder fancy in- en uitstap systeem. Ze verdienen in ieder geval genoeg om keer op keer flinke centen weer uit te kunnen geven aan de nieuwe liften.

Anyway, in Kitzbühel moeten ze natuurlijk ook wel een beetje extra uitpakken om het fancy beeld van het skigebied een betje vast te houden, toch? Ze hebben al skiliften staan die samen met Porsche zijn ontworpen en een van de eerste 3S gondels is in dit gebied geplaatst, om maar een paar voorbeelden te noemen. De nieuwe KitzSki Comfortline S, zal gebouwd worden op de Kitzbüheler Horn.

Met die Comfortline S gaat Kitzbühel een andere weg in dan dat ze tot nu toe hebben gedaan, aangezien deze lift niet zozeer gebouwd is om de capaciteit een gigantische boost te geven. In plaats daarvan ligt de focus vooral op luxe en gebruiksgemak! De Kitzbüheler Horn is namelijk een stuk rustiger dan de rest van het skigebied en die vibe willen ze niet verstoren.

De nieuwe gondel heeft daarom extra grote deuren waardoor het in- en uitstappen makkelijker moet verlopen dan anders. Daarnaast heeft de Comfortline S geen grote banken zoals je dat gewend bent, maar individuele stoelen die ook nog eens breder zijn dan de gemiddelde zit in een gondel. De ruimte in de breedte is groter, waardoor je dus meer beenruimte hebt en daarnaast is de gondel ook nog eens hoger dan normaal.

Kitzbühel

Oftewel, die eigenschappen zijn niet gemaakt om zoveel mogelijk mensen in zo’n gondel te proppen, maar juist om het zo prettig mogelijk te maken. Wel gaan deze 10-persoons gondels een stuk sneller zijn dan de voorgangers, een ritje naar boven kost namelijk maar 3.36 minuten in plaats van de 11.42 minuten die het voorheen waren. De cabines zijn ontworpen door Pininfarina, de Italiaanse autodesigner, en moeten dus het toppunt van luxe zijn. Geen massa’s mensen, maar zo chill mogelijk naar boven gaan. Dat is wat deze gondel moet gaan doen!

De nieuwe gondel zal open gaan op 8 december 2018 en dan zullen ook de dal- en bergstations, eveneens ontworpen door Pininfarina, geopend worden en op die dag is er vanaf 08.30 uur ‘s ochtends een skirace op de Kitzbüheler Horn waarbij uiteraard de nieuwe gondel gebruikt zal moeten worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws