Nieuws - 19 maart 2019   14:33 Kitzbühel lost fraudezaak met Tirol Snow Card op

Door:

Een Pool dacht makkelijk geld te kunnen verdienen door z’n seizoenskaart door te verkopen via z’n eigen business. In Kitzbühel is ‘ie tegen de lamp gelopen! 

De Tirol Snow Card is een seizoenspas waarmee je in heel veel skigebieden terecht kan en zoals iedere andere seizoenspas zijn die dingen niet bepaald overdraagbaar. Je moet ‘m personaliseren en als je gesnapt wordt terwijl je je pas deelt, dan ben je de sjaak. En een 53-jarige Pool is daar nu mee betrapt!

In februari was het al raak, toen kregen de liftmedewerkers in Kitzbühel acht Polen op de korrel waarvan ze het vermoeden hadden dat ze de passen aan het ronddelen waren en dat bleek ook zo te zijn. Maar de ‘mastermind’ achter het plan was nog niet gevonden. Na een aardige zoektocht hebben ze ‘m nu toch gevonden toen hij zelf in Tirol aanwezig was.

Doorverkoop

Het delen van die passen klinkt misschien redelijk onschuldig, maar de Polen hebben er aardige fraude mee gepleegd. Ze hebben 17 Tirol Snow Cards aangeschaft á 797 euro per stuk en die vervolgens voor 25 euro per dag verkocht via hun eigen reisbureau. Er is in ieder geval 60 dagen misbruik gemaakt van deze constructie.

De 53-jarige Pool die het allemaal faciliteerde had duidelijke instructies. Zorg ervoor dat je de naam op de pas in je hoofd prent en neem vooral zelf geen identificatiekaart mee de berg op, dan zouden ze je ook niks kunnen maken.

Voor de uitbaters van de Tirol Snow Card zou de schade in de duizenden euro’s lopen en aangezien het gewoon fraude is, hangt er voor de Polen een aardige aanklacht in de lucht. De 53-jarige Pool die het hele idee bedacht heeft zal het hardste de sjaak zijn, al is nog niet duidelijk wat de strafeis precies gaat worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Heb je de countdown aanstaan totdat de terrassen weer open mogen? Dat snappen we heel goed. Om dit lange weekend door te komen hebben we in ieder geval weer een dosis WTF voor je klaar gezet! Lees Meer…

Meer Nieuws